banner564

Dolu dolu geçecek

Girne Belediyesi’nin düzenlediği Zeytin Festivali, 10 Ekim’de başlıyor

Dolu dolu geçecek
banner598
Girne Belediyesi’nin düzenlediği 13. Girne Zeytin Festivali, 10 Ekim’de başlıyor.
Çıralı Bakery Cafe’de dün, saat 10:00’da basın toplantısı düzenleyen Girne Belediyesi yetkilileri, 14 Ekim’e dek birçok kültürel, sanatsal ve çeşitli yarışma ile eğlencelere ev sahipliği yapacak Festival programı hakkında bilgi verdi.
Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Müdür Yardımcısı Ali Teknikel, belediye meclis üyeleri ve Zeytinlik Muhtarı Ümit Hıdırer katıldı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı konuşmada; zeytin ve yan ürünleri yanında, Girne’nin turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenlemekte oldukları zeytin festivalinin bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun ülke genelinde önemli bir etkinlik haline geldiğini kaydetti.
Festivalde; zeytin ve yan ürünlerinin ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Güngördü, festival kapsamında birçok turistik, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yer alacağını söyledi.
Çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yer alacağı festivalde 4 yıl aradan sonra bul yıl yeniden “Uluslarası Zeytin Karikatür Yarışması” düzenlendiğini ifade eden Güngördü, bunun yanı sıra merhum belediye meclis üyesi Muhammed El Haj anısına resim sergisi ve merhum Şair Yazar Ali Nesim anısına Yazar ve Şairler Buluşması sohbet toplantısı yer alacağını belirtti.
Güngördü, dop dolu geçecek zeytin festivaline herkesi davet etti.
Sanat Yönetmeni Derman Atik ise Türkiye, İtalya ve Romanya’dan ekiplerin katılacağı bu yılki Zeytin Festivali’nde uluslararası boyutta sanatsal aktivitelerin de yer alacağını vurguladı.
Atik, festivale gelecek izleyicileri hoş sürprizlerin beklediğini de ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473