banner564

Eğitime ilk adım

Atatürk Meslek Lisesi, bünyesinde çalışmalarına devam eden anaokulu, geleceğin mutlu, sağlıklı ve bilinçli bireylerini yetiştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor

Eğitime ilk adım
banner598
Özlem SAĞLAM
Lefkoşa’da, Atatürk Meslek Lisesi (AML) bünyesinde eğitim veren Okul Öncesi Eğitim Merkezi Uygulama Anaokulu, geleceğin mutlu, sağlıklı ve bilinçli bireylerini yetiştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. Eğitim kurumunun sorumlu öğretmeni Emine Eray Alışkan, çocukların sosyal hayata ve ilköğretime en iyi şekilde hazırladıklarını dile getirdi. 
Okul ve hedefleri hakkında Diyalog’a açıklama yapan Alışkan, “Çocuklarımızı tüm gelişim alanlarında desteklemek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve okul-aile işbirliğinde çocuklara en iyi eğitimi vermeyi amaçlıyoruz” dedi.


Çok yönlü eğitim
Anaokuluna; 36 ayını (3 yaş) doldurmuş, tuvalet alışkanlığını kazanan çocuklar ve 48 aylık (4 yaş) çocukların kayıtların yapılabildiğini ifade eeden Alışkan, Anaokulu eğitim programının ise yıllık plan doğrultusunda günlük ve haftalık ders programlarına göre hazırlandığını belirtti.
“Etkinliklerimiz arasında; Türkçe Dil Etkinliği, Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları, Fen ve Doğa Çalışmaları, İngilizce Dil Eğitimi, Müzik Etkinlikleri, Drama Çalışmaları, Serbest Zaman Etkinlikleri (Sanat Çalışmaları), Atölye de Seramik Çalışmaları, Satranç Dersi, Jimnastik ve bale aktiviteleri de yer almaktadır” diyen Emine Eray Alışkan, şu bilgileri verdi:

Eğitimde bütünlüğü sağlamak
“Eğitimde bütünlüğü ve devamlılığı sağlamak amacıyla okulumuz aile katılımı çalışmalarına önem vermektedir. Her hafta bir velimiz kendisinin belirlediği bir etkinlikle okulumuza gelerek çocuklarımızla keyifli vakitler geçirmektedir. Aile katılımını destekleyen programlarda yetişen çocukların gelişimindeki olumlu etkilerin, kalıcı oluyor.” 

İşinde uzman kadro
Lefkoşa’da, Atatürk Meslek Lisesi bünyesinde eğitim veren Okul Öncesi Eğitim Merkezi Uygulama Anaokulu’nda; 1 yönetici, 1 sorumlu öğretmen, 2 sınıf öğretmeni, 4 yardımcı öğretmen, 1 ingilizce öğretmeni, 1 müzik öğretmeni, 1satranç öğretmeni, 1 jimnastik ve 1 bale öğretmeni, 1 seramik öğretmeni görev yapıyor.  

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474