banner564

En genç eğitim merkezi

Gren İsland Montessori Preschool, 2014-2015 eğitim yılında faaliyetlerine başladı

En genç eğitim merkezi
banner598
HABERİN GALERİSİ
En genç eğitim merkezi

En genç eğitim merkezi

İbrahim KARATAŞ
Gazimağusa’nın en genç eğitim merkezlerinden olan Gren İsland Montessori Preschool, 2014-2015 eğitim yılında faaliyetlerine başladı.
Gren İsland Montessori Preschool profesyonel kadrosu ve uyguladığı eğitim programları ile Karakol Mahallesi’nde eğitim ve öğretim vermektedir. 
Eğitim yönetimi, denetimi ve programlaması alanında doktora sahibi olan tecrübeli eğitmenler Bircan Ergün ve Hülya Şenol tarafından hizmete açılan merkez, eğitim ve öğretim için gerekli tüm donanım ve altyapıya sahip. Merkezde 6 derslik ve 1 montessori sınıfı ile birlikte geniş bir bahçe ve oyun alanları bulunuyor.

Merkez yöneticileri Gren İsland Montessori Preschool hakkında şu bilgileri verdi:
“Her sınıfta 2 öğretmenin görev yaptığı Gren İsland Montessori Preschool eğitim merkezi kullandığı eğitim programları ile de sektördeki farklılıklarını ortaya koymaktadır. Her çocuk özel ve benzersiz bir mucizedir. Montessori bu küçük mucizelerin, kendine özgü bir gelişime sahip, bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenebileceği felsefesine sahiptir. Bu programda bilgi ezberden kurtulup, her yaşta çocoğun anlayabileceği bir düzeyde somutlandırılmış ve bunu bütünlük içerisinde aktarabilecek bir yöntem ve materyaller dizisinde sunulmaktadır. 

GEMS programı da uygulanıyor
Eğitim merkezimizde uyguladığımız bir diğer program ise GEMS( Great Explorations in Math and Science –fende ve matematikte büyük araştırmalar ) heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıfa taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır. GEMS etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkilemektir. 3-6 yaş çocuklar için gruplarına göre ayrılmış sınıflarda her sınıfta bir sınıf öğretmeni ve bir İngilizce konuşan native speaker yardımcı öğretmen bulunmaktadır.

“Sosyal aktivite eğitimi de verilmekte”
Gren İsland Montessori Preschool da sosyal aktivite eğitimleri de verilmekte. Başta bale ve modern dans eğitimi, görsel sanatlar eğitimi, müzik ve beden eğitimi dersleri alanlarında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Her ay davet edilen bir sanatçı yaptığı sanatın öğrencilere tanıtımını yapmaktadır. Ekoloji eğitiminin önem verildiği eğitim merkezi bünyesinde yer alan geniş bahçede öğrenciler eşliğinde organik tarım yapılarak öğrencilere çevrebilim eğitimi veriliyor. Bu kapsamda ekolojik geziler de düzenleyen eğitim merkezi öğrencilerine yaşayarak eğitim imkanları sunmaktadır. Eğitim merkezinde farklılık yaratan bir diğer eğitim ise ticaret eğitimidir. Bu eğitim kapsamında eğitmenler eşliğinde öğrencilerin hazırladığı limonata, kek ve börekler ailelerin satışına sunulmakta ve elde edilen gelir öğrenciler adına açılmış olan banka hesaplarına aktarılmakta. Bu sayede öğrenciler ticaret yaparak para kazanma bilgisine erişmektedir. Öğrenciler hakkında her hafta veli bülteni hazırlayan eğitim merkezi velilerin haftalık takibi sağlanmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474