banner564

“Engelli insanlar hayata küsmemeli”

‘Fotoğraf Sohbetleri’nin 3’üncüsü Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde yapıldı

“Engelli insanlar hayata küsmemeli”
banner598
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması üzerine düzenlediği ‘Fotoğraf Sohbetleri’nin 3’üncüsü Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde yapıldı.
Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nin desteğinde düzenlenen etkinlikte Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük konuşma yaptı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak,  yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu alandaki empatiyi artırmak hedefi ile düzenlenen yarışma öncesinde katılımcılar samimi bir sohbet fırsatı buldu.

“Duyarlılık yaratmak”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük, yarışmanın amacının engelli insanlarımızın karşılaştıkları sorunları fotoğraf ve kısa film ile kamuoyuna anlatarak, duyarlılık yaratmak olduğunu söyledi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ismini verdiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarılarının artık ülke sınırlarını aştığını söyleyen Buğçe Küçük, “Bu başarılarla gurur duyuyoruz. Böylesi etkinlikler, yeni başarılı gençlerin motivasyonu açısından da önemlidir” dedi.

“5 bin 900 engelli var”
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de konuşmasında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 
“Engelli insanlarımızın en büyük sorunları iletişim, erişim ve ulaşımdır” diyen Kibrit, bir engelli için evinin önüne yapılacak bir rampanın dahi onun dünyasının değişmesine, mutlu olmasına yol açacağına dikkat çekti. 
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kayıtlı 520 üyenin olduğunu fakat bugün ülkemizde yaklaşık 5 bin 900 engelli insanımız bulunduğunu belirten Kibrit, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaşamın pratiği içerisinde engelli insanlarımızı fark etmiyoruz. Çünkü bu insanlarımız yalnızlaştırıldı, yaşamlarını kolaylaştıracak imkânlardan mahrum edildi.”
“Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”nın kendileri için bir vitrin olduğunu söyleyen Günay Kibrit, “Bizler takımdaki engelli arkadaşlarımızın başarılarını evlerinden çıkmayan, kendilerini evlerine kapatarak dünyaya küsen engelli birçok arkadaşımıza örnek olması açısından vitrin görüyoruz” ifadesini kullandı.
Günay Kibrit tüm katılımcılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Yarışmayla ilgili teknik bilgi  www.kktcell.com internet adresinden alınabiliyor ve başvurular da [email protected] adresine yapılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474