banner564

GAÜ eğitim yılına hazır

Asım Vehbi, yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısının 13 binin üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi

GAÜ eğitim yılına hazır
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 2014-2015 Akademik yılındaki gelişimleri ve gerçekleştirecek olduğu atılımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, geçtiğimiz yıl 1 bin 750 olan öğrenci sayısının yeni akademik yılda gelecek olan öğrenciler ile birlikte 13 binin üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi. 
Vehbi, GAÜ’nün artık KKTC genelinde eğitim veren öğrenci nüfusu açısından 3 büyük üniversite arasında en üstlere yerleştiğini dile getirerek, Tıp, Dişcilik ve Eczacılık fakülteleri hakkında açıklamalarda bulundu.   
Girne Amerikan Üniversitesi’nin sağlık alanındaki yatırımlarına değinen Vehbi, önümüzdeki yıl Tıp Fakültesi,  Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültelerini  açma konusunda GAÜ senatosu olarak karar aldıklarını belirterek, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın önerisi ile 2014-2015 Akademik yılını Barış ve Sağlık Yılı olarak ilan ettiklerini bildirdi. 
Vehbi, 2014-2015 Akademik yılının Barış ve Sağlık yılı ilan edilmesinin, özelde Girne ve Girne Amerikan Üniversitesi, genelde tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yükseköğretime büyük katkı koyacağının altını çizerek, GAÜ’nün sağlık alanında Dubai ve birçok gelişmiş ülkede Sağlık köyü modeli projesine doğru ilerlediğini vurguladı. 

“İlk hasta 2 yıl içinde alınacak”
Vehbi konuşmasının devamında şunları söyledi:
 “Girne Amerikan Üniversitesi  hastane projesi  noktasında şehircilikte son noktalardayız. Önümüzdeki bir aylık süreçte süratle inşaat çalışmaları başlayacak. Yaklaşık 2 yıl içerisinde de GAÜ Florance Nightingale  Hastanesi olarak ilk hastasını almaya başlayacak. Kasım ayı içerisinde ilk diş hastamızı GAÜ Dentİstanbul olarak alacağız. Bu işbirliğinin devamında Dentİstanbul ile birlikte Türkiye genelindeki hastaneleri klinikleri de devrede olacak şekilde Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluşu da buna paralel olarak gerçekleşecek. Bunun yanında iki önemli markayla göz ve rehabilitasyon  konularında da iş birliği çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yakında imzalar atılacak. Önümüzdeki yıl KKTC’de sağlık alanında çok ciddi gelişmeler ve yenilikler olacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473