banner564

Hepsi çok mutlu

Haspolat ilkokul ve anaokulunda; öğretmen, öğrenci ve veliler, birbirleriyle uyum içinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor

Hepsi çok mutlu
banner598
Özlem SAĞLAM
Lefkoşa’ya bağlı Haspolat köyündeki ilkokulda  toplam 235 öğrenci eğitim görüyor. Anaokulunda, 5 yaş grubu toplam 35 öğrenci bulunuyor. 
Okul Müdürü Elçin Nuri, gerek kendisinin gerekse öğretmenlerin özverili bir çalışmayla öğrencilere en güzel, en doğru eğitimi vermek için uğraştıuklarını söyledi. 
“Okulumuzla veliler arasında kozmopolitan bir yapı var” diyen Nuri, okullarında bulunan 2 adet anasınıfın donanımında velilerin katkısının büyük olduğunu ve bu yüzden kendilerini avantajlı saydıklarını dile getirdi.  

Velilerle uyumlu çalışma
Anasınıf öğretmenleri uzman Nebile Özerman  ve uzman Emine Öztürk öğrencileri ile yakınen ilgilendiklerini anlattı. 
Anasınıflarda; müzik, yaratıcı etkinlikler, sanat, fen ve matematik , drama ve Aile eğitimi yapılmakta olduğunu aktaran eğitimciler, öğrencilerin aileleri ile 6 oturumluk program düzenlediklerini anlattı.
Dönem içerisinde okul öncesi eğitimin öneminden, uyku düzeni, olumsuz davranışların azaltılması, evde düzen oluşturulması ile ilgili konuları ele aldıklarını ifade eden eğitimciler, hem velilerle hem öğrencilerle uyum içinde olduklarını belirtti.
 
Bahçede uygulamalı eğitim
Özerman ve Öztürk, anasınıflar için dönem dönem geziler düzenlediklerini ve bu gezilerin arasında müze eğitimi de verildiğini anlattı. 
Okullarındaki bahçenin müsait olmasından dolayı bahçede bulunan zeytin ağaçlarından çocuklarla birlikte zeytin topladıklarını ve çakıztez yapımını uygulamalı olarak çocuklarla birlikte yaptıklarını ifade eden eğitimciler, bahçedeki mahsullerden ise salata yapımını uygulamalı olarak çocuklarla birlikte mutfak eğitimi adı altında işlediklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474