banner564

İddialar gerçek değil

İsmail Arter, Cem Tanova’nın istifasıyla ilgili açıklama yaptı:

İddialar gerçek değil
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı İsmail Arter, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova’nın istifasıyla ilgili basına yansıyan gerekçenin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter basına yansıyan gerekçe üzerine açıklama yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti.
Arter açıklamasında şunları ifade etti:
“Basınımızda yer alan habere göre Sayın Prof. Dr. Tanova’nın “Dekanlığını yürüttüğü Fakülteye usülsüz istihdam yapılması” gerekçesiyle görevinden istifa ettiği ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun keyfi kararlar alarak “siyasetin emirlerini” yerine getirdiği belirtilmektedir. Habere konu olan akademisyen Sayın Gökhan Adalıer ve benzer durumda olan bir diğer akademisyen Sayın Şafak Çankaya’nın, Vakıf Yöneticiler Kurulu’na vermiş oldukları müracaatlarında halen mahkemede olan davaları ile ilgili uzlaşı talepleri ve yeniden üniversitede görevlendirilme istekleri belirtilmişti.
Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun 17 Ekim 2014 tarih ve 14–15/4 sayılı toplantısında oybirliğiyle alınan kararda ilgili müracaatların değerlendirilmesi için Rektörlüğe yetki verilmiştir.
Bahse konu Vakıf Yöneticiler Kurulu kararı ardından Rektörlüğümüz başvuruları değerlendirmiş ve bu aşamada söz konusu başvurularla ilgili bir işlem yapılmasını uygun görmemiştir. Konuyu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız”

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473