banner564

İki köy iki okul

1996 yılında merkezileştirilen ilkokulda, Balıkesir ve Meriç köyünde ikamet eden çocuklar eğitim görüyor

İki köy iki okul
banner598

Melin DOBRAN

Balıkesir-Meriç Merkez İlkokulu, 83 öğrenci öğrenim görmekte olup, 6 sınıf öğretmeni ve 3 branş öğretmeni olmak üzere toplam 9 öğretmen görev yapmakta. 1996 yılında merkezi hale getirilen, Balıkesir ve Meriç köylerindeki öğrencilerin devam ediyor. Anasınıfı 1. ve  2. sınıf öğrencileri Meriç’te ve yine iki köyün 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri Balıkesir’deki okulda eğitim ve öğrenim görmekte. Okulda; resim, spor, müzik, izcilik ve satranç gibi aktiviteler de yapılmakta. İzci ekibi her yıl olduğu gibi bu yıl da Alevkayası’nda kampa yapacak. Okul yöneticileri, “Okulumuz, merkezi okul haline getirilerek öğrencilere daha iyi eğitim ve öğretim sunmaktadır. Çocuklarımız her alanda başarılı olmuşlardır. Bunun yanında okulumuzda kütüphane ve bilgisayar sınıfı da bulunmaktadır. Okul kantininde kesinlikle zararlı yiyecekler satılmıyor.

Okulda park da var

Bu yıl, çocukların oyun alanını genişletmek için, okul bahçesine bir park kuruldu. Tenefüslerde parkta oynayan çocuklar, oyuncaklara binip, derslerin yorgunluğunu atıp eğleniyorlar.

Atatürk’ün yolunda gidiyoruz

Balıkesir-Meriç Merkez İlkokulu öğrencileri, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olarak eğitim görmekte ve  kendini, çevresini bilen, sorgulayan, mutlu öğrenciler yetiştirmektedir. Bu bağlamda her zaman takdir edilen bir okuldur” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473