banner564

İşbirliği yapılacak

Sağlık Bakanı Gülle, LAÜ’yü ziyaret etti

İşbirliği yapılacak
banner598
   Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, 30 Eylül 2014 tarihinde Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) ziyaret ederek LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile biraraya geldi. 
   Yükselen ziyarette LAÜ’nün artan öğrenci sayısından bahsederek, fiziksel altyapı çalışmalarında yapılan yenilikler ile devam eden projeler hakkında Gülle’ye bilgiler aktardı. 
   Ziyaret çerçevesinde LAÜ TV’yi, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin uygulama laboratuvarlarını yerinde gören Gülle, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde LAÜ TV’ye açıklamada bulundu. 
   Sağlık Bakanı Gülle, Güzelyurt ve Lefke Bölgesine bakanlık olarak özel önem verdiklerini söyleyerek LAÜ’nün ciddi bir gelişim içerisinde olduğunu, ayrıca sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Gülle konuşmasının devamında, sağlık alanında bakanlık olarak Güzelyurt ve Lefke Bölgesi için gelişim planları üretmeye başladıklarını belirterek özellikle Cengiz Topel Hastanesi’nin nasıl bir gelişim gösterebileceği konusunda LAÜ ile birlikte ortak projeler yürüteceklerini dile getirdi.    Gülle son olarak, LAÜ’nün bu gelişim vizyonu ile Lefke bölgesinin ve zaman içerisinde bütün çevresinin gerçek bir gelişim bölgesi olacağına inanç belirterek başta Rektör Yükselen olmak üzere tüm yönetim kademelerini ve öğretim üyelerini sağlık alanında başlattıkları bilimsel çalışmalar ve devam ettirdikleri projeler için tebrik etti.
   Yükselen ise, Sağlık Bakanı Gülle’nin ziyaretinden son derece memnun kaldıklarını belirterek sağlık alanında LAÜ’nün gerek altyapı çalışmaları gerekse akademik yönden ciddi bir gelişim içerisinde olduğunu ve bu gelişimin devam edeceğini ifade etti. Yükselen ayrıca, bakanlık ile üniversite olarak bölge yararına her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473