banner564

KKTC’den 7 öğrenci alınacak

Girne Üniversitesi, Uçak Mühendisliği Bölümü'ne kayıt kabul edecek

KKTC’den 7 öğrenci alınacak
banner598
Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Uçak Mühendisliği Bölümü, 2014-2015 Güz Dönemi itibarıyla eğitim vermeye başlıyor. Uçak Mühendisliği Programı’nın eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili İngilizce olacak.
Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun yaptığı açıklamada, yeni açılan Uçak Mühendisliği Programı’nın amacının; havada seyreden her çeşit sivil ve askeri aracın tasarlanması ve inşa projelerinin hazırlanması, üretilmesi, bakım ve onarım teknolojisi ve işletmesi olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Tolun, 4 yıllık eğitim süresince öğrencilere temel bilimler yanında, aerodinamik, gaz dinamiği, ısı transferi, yapı-malzeme, uçuş mekaniği, uçak tasarımı, uçuş aletleri, üretim mühendisliği, aviyonik gibi spesifik dersler okutulacağını ve mezunların Uçak Mühendisi ünvanı ile mezun edileceğini belirtti. Eğitim süresince öğrencilerin zorunlu staj programları olduğunu söyleyen Prof. Tolun, Girne Üniversitesi’ne ait uçaklarda ve laboratuarlarda öğrencilerin pratik eğitimlerinin de verileceğini ifade etti. Prof. Dr. Tolun, Uçak Mühendisliği mezunlarının çok değişik alanlarda çalışabileceklerini belirterek, Uçak Mühendisliği Bölümü’nün iş garantili bölümlerden biri olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Tolun, Girne Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı’nda uygulamaya koyduğu “Önce Eğitim Al, Harcını Mezuniyet Sonrası Öde Programı”nın, Uçak Mühendisliği Bölümü’nü de kapsadığını açıklayarak, Uçak Mühendisliği bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler harçlarını mezun olduktan sonra ödemeye başlayacaklarını söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bu yıl sadece 7 öğrenci alacaklarını belirten Prof. Dr. Tolun, havacılık alanına ilgi duyan tüm gençleri Uçak Mühendisliği Programı’nı incelemeye davet etti.
Girne Üniversitesi Uçak Mühendisliği hakkında detaylı bilginin www.girne.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 numaralı telefondan alınabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474