banner564

Köşklüçiftlik’te köklü eğitim yuvası

Kıbrıs Türk Toplumu’na pek çok değer kazandıran Şehit Tuncer İlkokulu 58 yıldır aralıksız eğitim veriyor

Köşklüçiftlik’te  köklü eğitim yuvası
banner598

Melin DOBRAN

Şehit Tuncer İlkokulu 1956 yılında Köşklüçiftlik İlkokulu olarak eğitime başlamış ve Kıbrıs Türk Toplumu’na pek çok değer kazandırmış çok önemli bir eğitim kurumu. Kıbrıs Türk Eğitim Sisteminde çok önemli bir yere sahip olan bu güzide okulumuza, 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclisi kararıyla 1963 yılında bu okulda öğretmenken, toplumlararası çatışmalarda yaşamını yitiren Tuncer Hasan’ın ismi verilmiştir. O günden itibaren ismi Şehit Tuncer İlkokulu olmuştur. Okulun ilk müdürü Ahmet Cemal Efendi’dir. Okulda müdürle beraber görev yapan ilk öğretmenler ise Ahmet Atamsoy, Sonuç Zaim, Hasan Tulun ve Emine Vechi’dir.

 

Toplumda önemli yere gelmiş kişiler bu okuldan mezun oldu

Şehit Tuncer İlkokulu yıllarca gerek akademik başarıları, gerekse spor alanındaki başarıları ile Kıbrıs Türk Eğitiminde haklı bir gurur kaynağı olmuştur. Bugün toplumda çok önemli yerlere gelmiş, toplumda her alanda hizmet veren pek çok insanımız, Şehit Tuncer İlkokulu’ndan mezun olmuştur.

 

Öğretmen kadrosu ile eğitim alanı oldukça geniş

Okulda bugün 1 müdür, 4 müdür muavini, 36 öğretmen, 1 sekreter, 4 de okul çalışanı ile eğitime hizmet vermeye ve çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye devam edilmektedir. Yaklaşık 350 öğrencisi bulunan okulun bazı sınıflarında akıllı tahta mevcuttur. Sınıf öğretmenlerinin yanı sıra, İngilizce, müzik, resim-iş, beden eğitimi, dersi veren branş öğretmenleri ve kaynak sınıf öğretmeni de görev yapmaktadır.

 

Faaliyetlerle sosyal yönleri gelişiyor

Ayrıca okulda, ayrı resim, müzik, ingilizce ve kütüphane odaları da bulunmaktadır. Eğitsel faaliyetler arasında, satranç, folklor, dergi kolu, koro, elişi, dikiş nakış, fotoğrafçılık gibi faaliyetler de yapılmaktadır. Bugüne kadar sporda, özellikle futbol, atletizm ve hentbolda başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Okul aile birliği, okuldaki ihtiyaçların giderilmesi için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 02:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473