banner564

LAÜ, Sakarya’da sempozyuma katıldı

LAÜ, Sakarya’da sempozyuma katıldı

LAÜ, Sakarya’da sempozyuma katıldı
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elnur Ağayev, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü ve Haymana Belediyesi’nin 11-12 Eylül 2014 tarihlerinde ortaklaşa düzenledikleri Sakarya Zaferi ve Haymana III. Ulusal Sempozyumu’na katıldı. Ağayev, sempozyumda “Azerbaycan Tarih Ders Kitaplarında Türk Milli Mücadelesi” başlıklı bildiriyi sundu.
   Bildiride, ideolojilerin tarih ders kitapları üzerindeki rolü üzerinde duran Ağayev, buna örnek olarak da Türk Milli Mücadelesinin Sovyet Azerbaycan’ı ve günümüz Azerbaycan Cumhuriyeti tarih ders kitaplarındaki farklı yansımalarını gösterdi. Ağayev, tarih ders kitaplarında ideolojilerin etkisinin aza indirilmesi için tarihsel bilgilerin aktarımından önce öğrencilere tarihin ne olduğunun doğru şekilde öğretilmesi gerektiğini vurguladı. 
   Ağayev, ayrıca bugün Azerbaycan Cumhuriyeti’nde tarih ders kitaplarında Türk Milli Mücadelesi’nin yansımalarından örnekler vererek,  bu yansımalarda “Türk Dünyası” ve “tek millet iki devlet” merkezli bir yaklaşımın etkin olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473