banner564

Lefke’nin gururu

Bölgenin tek okul öncesi eğitim merkezi olan Minik Afacanlar, özverili çalışmalarını sürdürüyor

Lefke’nin gururu
banner598
Mustafa ŞENAL
Güzelyurt’a bağlı Gemikonağı’nda bulunan Minik Afacanlar Okul Öncesi Eğitim ve Etüt Merkezi yaklaşık 3 yıldır faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.
Merkezde, 3-11 yaş gurubu öğrencilere okul öncesi ve etüt şeklinde eğitim veriliyor.
Diyalog’a konuşan Minik Afacanlar Okul Öncesi Eğitim ve Etüt Merkezi yöneticisi Münevver Ebedi, Lefke bölgesindeki tek kreş olduklarını söyledi.
“Okulumuzun kapasitesi 35 kişilik. Okul öncesi etüt grubumuz var. Okulumuz 3-11 yaş arasındaki öğrencilere eğitim veriyor. Daha önceki yıllarda Lefke Belediyesine bağlı bir okul öncesi eğitim merkezi vardı. Maddi durum olamadığından dolayı kapatıldı. Benim mesleğim olduğu için bölgede bu tip okul açmayı düşündüm” diyen Münevver Ebedi, geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

“Bölgedeki etkinliklere katılıyoruz”
Münevver Ebedi, toplamda 35 öğrencinin devam ettiği merkez hakkında şunları aktardı: “Okul içerisinde faaliyetlerimiz var. Rutin ders programlarımız var yine bölgemizde etkinlik olduğunda katılmaya gayret ediyoruz. Tiyatro, doğa gezileri gibi etkinliklerimiz oluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda eğitimlerimizi sürdürüyoruz.” 

“Ailelerle uyumlu çalışma…”
 Eğitim merkezinde 4 öğretmen ve mutfak sorumluları olduğunu aktaran Münevver Ebedi, “Ailelerle uyumlu bir çalışma ortamı yarattık. Velilerimiz öğrencilerin aldığı eğitimden memnuniyetlerini sıkça bize iletiyorlar. 3 yıldır ailelerle uyum içerisinde eğitim merkezi faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Oyun ve park alanı yetersiz…
Lefke bölgesinin farklı noktalarından eğitim merkezine gelen öğrencilerin  ulaşımı konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Münevver Ebedi, oyun ve park alanı konusundaki eksiklikleri de kendi imkanlarıyla aşmaya çalıştıklarını belirtti. Bu konuda belediye ve eğitim bakanlığından yardım beklediklerini fakat bunun henüz gerçekleşmediğini söyledi.

“En iyi eğitim ve hizmet için çalışıyoruz” 
“Okulumuzda 3 sınıfımız ve uyku odalarımız var. Ailelerimiz bu durumdan memnun. Merkezi ısıtma sistemimiz mevcut. Çıkan yemeklerimiz taze olarak pişiyor, haftalık yemek programlarımız var bunları ailelerimize dağıtıyoruz” diyen Ebedi, Lefke bölgesindeki tüm imkansızlıklara rağmen öğrencilerine en güzel eğitimi ve hizmeti sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

LAÜ’ye özel teşekkür
Münevver Ebedi, bölgedeki Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimi ve öğrencilerinin eğitim merkezine maddi ve gönüllü katkıları olduğunu belirterek, “Gösterilen ilgi ve alakadan dolayı LAÜ yönetimine, öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz” dedi. Ebedi, LAÜ’lü öğrencilerin çok ilgili ve meraklı olduğunu söyleyerek, öğrencilerinin duygu ve düşüncelerini böylesi sosyal faaliyetlerle açığa çıkarma fırsatı bulduklarını ve yaratıcılıklarını geliştirmek için son derece verimli bir gün geçirdiklerini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473