banner564

Miniklere eğitim sevgisi aşılanıyor

Taşkınköy bölgesinde 12 yıldır başarılı faaliyetlerine devam eden Vakıf Anaokulu, öğrencilerine sıcak bir yuva sunuyor

Miniklere eğitim sevgisi aşılanıyor
banner598
Özlem SAĞLAM
Vakıf Anaokulu, Başkent Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesinde 12 yıldır başarılı eğitimlerine devam ediyor.  Eğitim vakfı tarafından inşa edilip Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okul, 2002-2003 yılında eğitim hayatına başladı. Verdiği eğitimle Lefkoşa’da bir marka haline gelen, zamanla gelişen ve yenilenen okula talebin giderek artması üzerine 2008-2009 ek derslikler yapıldı.
Lefkoşa Vakıf Anaokulu yöneticileri, çocuklara bir aile ortamında eğitim verdiklerini belirtiyor.
Okulda 0-4 yaş grubuna özel eğitim ve kaynaştırma amaçlı eğitim veriliyor. Öğretmen kadrosuna ilaveten yardımcı öğretmen de bulunduran okulda, öğretmenlerin hepsi de okul öncesi eğitimi almış.  

16’şar kişilk sınıflarda eğitim
Okul Müdürü, deneyimli eğitimci Suna Evcil, okulun sınıflarında ortalama 16 öğrencinin öğretim gördüğünü ve sadece 4 yaş grubuna hizmet verdiklerini belirtti. Elcil, Müzik, İngilizce, Resim ve Farkındalık dersinin yanında öğrencilere, halk dansları çalışması, jimnastik, izcilik, modern dans gibi çeşitli faaliyetler sunulduğunu ifade etti.

Gezi ve gözlem gezileri yapılıyor
Vakıf Anaokulu öğrencilerinin  iyi alışkanlıklar ve davranışlar kazanacağı beden, zihin ve duygu gelişimini sağlayabilecek eğitsel oyuncaklar ile uygulamalı anlatımların yanında aktivetelerin de okulun etkinlikleri arasında yer aldığını belirten Elcil, okullarında sınıfların dışında gezi gözlem günleri ve belirli gün ve hafta etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Hayvan sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Elcil, hayvanları koruma haftası etkinliğini kutlayarak güne dikkat çekdiklerini ve öğrencilerin evlerinden getirdikleri çeşitli hayvanları hem çocuklara tanıtıp hem de hayvan sevgisini gözlem yapıp uygulayarak işlediklerini anlattı.
Anaokulunda kaliteli eğitim, hijyene verilen önem, yaşlarına ve gelişimlerine uygun donanıma sahip olması çocuklara gösterilen şefkat ve sevgi okulun tercih sebepleri arasında yer alıyor.


Yerinde görüp öğreniyorlar
Okulda öğrenim gören çocukların gerçekten yetenekli ve meraklı bireyler olduğunu söyleyen okul Müdürü Suna Elcil, sürekli olarak inceleme ve gözlem gezileri düzenleyerek çocukların birçok şeyi yerinde öğrenmelerini sağladıklarını söyledi. Çocukların, ülkemizde bulunan Tarihi yerleri de ziyaret ettiğini belirten okul müdürü, böylelikle çocuklar yaşadıkları toplumun kültürünü, yerinde inceleyerek öğrendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474