banner564

Ödül töreni bugün

YDÜ ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa birçok seçkin konuk katılıyor

Ödül töreni bugün
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ev sahipliğinde European Business Assembly (EBA) tarafından ve Oxford Academic Union (OAU) ile Club of Rectors’ün katılımları ile uluslararası bir konferans gerçekleştiriliyor.
“University of the Future: University Cities and Health Tourism” başlıklı konferansın açılışında konuşan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat Günsel birçok seçkin konuğu ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.
Europe Business Assembly Direktörü Profesör John Netting de 21’inci yüzyıla yakışır bir kurumda bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğunu anlattı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yüz bin öğrenci hedefinin kısa süre sonra yakalanabilecek bir hedef olarak gördüğünü belirterek, sektörün artık 100 bin hedefinin yakalanıp yakalanmayacağını değil gerekli alt yapının nasıl daha iyi olabileceğini ve ürün çeşitlendirmesine nasıl gidilebileceğini tartışmakta olduğunu belirtti.
Konuya sadece ekonomik veya eğitim açısından bakmanın yeterli olmadığını da kaydeden Eroğlu konunun sosyal boyutu asla ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs konusunu var olan gerçekler temelinde bir anlaşma ile sonuca bağlamakta samimi ve kararlı olduklarını söyledi.
Eroğlu ‘Rum komşularımızın çeşitli geçersiz nedenler ileri sürerek kalktıkları görüşme masasına ön koşulsuz dönmelerini bekliyoruz’ dedi.
Bugün sona erecek konferans çerçevesinde, Yakın Doğu Üniversitesini Geleceğin Üniversitesi olarak seçen European Business Assembly tarafından ödüle layık görülen bilim insanlarına ödüller de takdim edilecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473