banner564

Öğrenirken eğleniyorlar

Adını, 1974’te şehit düşen, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’ndan alan ilkokulda çocuklar, kaliteli eğitimin yanında sosyal alanda da kendilerini geliştiriyor

Öğrenirken  eğleniyorlar
banner598

Melin DOBRAN

Karaoğlanoğlu ilkokulu adını 1974’te şehit düşen, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’ndan almıştır. Girne’nin merkezinde eğitim veren okulun tarihi çok eskilere dayanıyor. Okulda 13 tane sınıf bulunmaktadır. Branş öğretmenleri de dahil toplamda 18 öğretmen eğitim vermektedir. Müzik, resim, beden eğitimi ve ingilizce dersleri ayrı ayrı odalarda yapılmaktadır.

 

Kol faaliyetleri oldukça geniş

Pazartesi günleri okulda, öğleden sonra kol faaliyeti çalışması yapılıyor. Bu sayede çocuklar günlük derslerin yorgunluğundan arınıp, hem eğleniyor hem de sosyal alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. El-işi, koro-orkestra, satranç, halk dansları, spor, tarım, sağlık ve ilk yardım, izcilik ve kütüphane gibi çalışmalar yapılıyor.

 

Öğrenmeleri için sürekli etkinlik yapılıyor

Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda, çocukların özel gün ve bayramları öğrenmeleri için, her özel günde etkinlikler düzenleniyor. İlkbaharda bahar gezileri yapılıyor, öğretmenler günü, cumhuriyet bayramı, şehitler haftası gibi özel günlerde törenler düzenleniyor. Küçük yaşlarda kuralları öğrenmeleri açısından, trafik eğitimi de alan öğrenciler, ağaç bayramı, kukla gösterileri, izci kampları, okuma bayramı ve yaşlılara yardım gibi etkinlikler de yapıyorlar. Bunların yanında, Hz. Ömer Türbesi ve Girne Yat Limanı’na düzenlenen kültür gezileri de, yaşadıkları ülkeyi tanıma adına yapılıyor. Ayrıca okulun avlusu tüm öğrencilerin rahatlıkla oynamalarına fırsat verecek kadar  büyüktür.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473