banner564

Öncelik nitelikli eğitim

Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, Girne Amerikan Üniversitesi’nin hedeflerini anlattı

Öncelik nitelikli eğitim
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, katıldığı TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu, Girne Amerikan Üniversitesi’nin hedeflerini anlattı.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın geçtiğimiz günlerde “Bugüne kadar sürdürdüğümüz 5 yıllık stratejileri 10 yıla çıkardık” açıklamasına değinen Arıklı, “Girne Amerikan Üniversitesi önümüzdeki yıllarda büyümesini hızlandıracak, hazırlıkları tamamlanan yatırımlar hızla hayata geçecektir, GAÜ her anlamda büyümesini sürdürecektir” dedi.
Nitelikli eğitim konusunda Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortaya koyduğu kriterlerin geliştirildiğini, üniversite bünyesindeki tüm kurumların ortak başarısının bir tesadüf olamayacağını belirten Arıklı şöyle dedi: GAÜ mezunu bir çok öğrenci, bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde mesleğini icra etmekte, öğrenim gördükleri GAÜ’ye sık sık teşekkür yazıları göndermektedir. Yönetim olarak GAÜ kalitesini daha da yukarı çekmek için gerekli tüm çalışmalar yapılmakta, geleceğin dünyasına uyumlu çalışmalara önem verilmektedir.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin (KAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile bu fakültelere bağlı çok sayıda bölümde bu yıl eğitime başlayacağına dikkat çeken Arıklı, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde; Kültür Miras Yönetimi, Engellilerin Eğitimi, Dil Merkezi’nde İngilizce, Yabancılar için Türkçe, Osmanlıca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca gibi programlar da açılacak. Buna ek olarak da Osmanlı İmparatorluğu Kıbrıs Dönemi başlangıç olacak şekilde bir Osmanlı Kütüphanesi oluşturulması için çalışmalar başladığını vurguladı.

Hastane temeli Cuma günü atılıyor
Öte yandan GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Bilim Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan GAÜ Florance Nightingale Hastanesi projesi  temel atma töreni Devlet Erkanı’nın katılımı ile Cuma günü gerçekleşiyor. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473