banner564

Oryantasyon Günleri düzenlendi

UKÜ’ye kaydolan yeni öğrenciler adayı ve üniversiteyi yakından tanıdı

Oryantasyon Günleri düzenlendi
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde 2014-2015 Akademik Yılı’na yeni kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen Oryantasyon Günleri’nde öğrenciler üniversite yaşamını ve Kuzey Kıbrıs’ı yakından tanıma imkanı buldu.
Çevik Uraz Konferans Salonu’ndaki bilgilendirme toplantısı ile başlayan Oryantasyon Günleri Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne gezisi ile devam etti. Gezilerin yanısıra öğrencilerin yeni eğitim hayatlarına iyi bir motivasyonla başlamalarını sağlamak amacıyla kampüste çeşitli etkinlikler ve DJ partileri de düzenlendi.
Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında açış konuşmasını Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Adalıer yaptı. Adalıer konuşmasında yeni kayıt yaptıran öğrencilere UKÜ hakkında bilgi vererek, 2014-2015 Akademik Yılı’nın başarılı geçmesini diledi. UKÜ’de 70 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu belirten Adalıer, Üniversite içerisinde Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinin kullanıldığını belirtti. 
Toplantıda ayrıca Kütüphane Görevlileri Venera Atasoy, Recep Beray; Kayıt Kabul ve Öğrenci İşleri Müdürü Feray Yılmaz; Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Çağataylı ve Yurtlar Müdürü Targuç Özen de birimlerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Targuç Özen, bu yıl yenilenen yurtlar hakkında da detaylı bilgiler vererek, “Bu eğitim yılında yurtlarda kalan arkadaşlarımız için birçok  renkli ve keyifli etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi. 
Toplantının ardından düzenlenen kampüs turu sonrasında Başkent Lefkoşa’nın tarihi ve turistik mekanları ziyaret edildi. Gezide Selimiye Camii, Büyük Han, Yiğitler Burcu ve Arabahmet Evleri tanıtıldı. Ayrıca Ada’da ilk defa gerçekleştirilen “Avrupa Rally Şampiyonası (ERC)”sını da izleme şansı bulan öğrenciler UKÜ yetkililerine kendilerine böyle bir olanak sağladıkları için teşekkür etti. 
İkinci gün gerçekleştirilen Gazimağusa gezisinde Salamis Harabeleri, sahil şeridi, Lala Mustafa Paşa Camii ile şehir merkezi gezildi. Oryantasyon Günleri’nin son gününde ise Girne’ye düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı gezide tarihi Girne Kalesi ve Girne şehir merkezi ziyaret edildi. Kampüs’te akşam yemeğinin ardından Oryantasyon Günleri birçok farklı ülkeden öğrencilerin kendi kültürlerine ait dans performansları sergilemesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474