banner564

Özel bir okul

Tarihi izlere ev sahipliği yapan Dikmen İlkokulu’nda bir zamanlar Dimitris Hristofyas’ta eğitim görmüş

Özel bir okul
banner598

Melin DOBRAN

Dikmen İlkokulu’nun tarihi 1930’lu yıllara dayanıyor. ‘İngiliz zamanından kalan bir okul’ sıfatını taşıyan Dikmen İlkokul’u o dönemlerde inşaa edilmiş. Kıbrıs tarihinde müstesna bir yeri olan ve 1975 yılında eğitim hayatına başlayan Dikmen İlkokulu, bugün 2 idareci, 20 öğretmen, 270 öğrenci ve 2 tane 4 yaş gurubu yardımcı öğretmeni bulunmaktadır. 3 bloktan oluşan okulda, 14 sınıf, 4 yaş sınıfı,  5 yaş sınıfı ve  1-2-3-4-5.sınıflar mevcuttur. Okul kantininde çocukların sağlığı düşünüldüğünden, boyalı şekerleme, hamburger, asitli içecek, cips gibi ürünler bulunmamaktadır. Dikmen’de eğitim veren bu okulumuzun bahçesi 50 dönüme yakın. Oyun ve spor alanı güvenilir ve oldukça büyük. Yeterli öğretmen kadrosuyla en iyi şekilde eğitim veren okulda Kıbrıs kültürünü tanıtıcı faaliyetler de ailelere açık olarak yapılıyor. Bu sayede okula, Kıbrıs’a özgü yiyecekler, eskiden kullanılan araç ve gereçler getiriliyor.

 

Sınıflar tam donanımlı

Eğitmenler, okulun olanakları el verdiğince tüm eğitsel etkinliklere katılmaya, okulda bunları gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Okuldaki kol faaliyetleri, fotoğrafçılık, tiyatro, el sanatları, koro-orkestra, ingilizce drama, spor, satranç, bahçe işi, halk dansları ve yayın kolu olmak üzere haftanın 2 günü öğleden sonra yapılmaktadır.

Yıllardır eğitim veren okulumuzda zaman içerisinde ek binalar yapılmıştır. Sınıf donanımları tam olan okulumuzun her sınıfında bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon bulunmaktadır.

Ayrıca Dikmenli olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın eğitim gördüğü bina ise, hala daha sınıf olarak kullanılmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474