banner564

Özel çocuklara çok özel eğitim

Ela Özel Eğitim Merkezi’nde, öğrencilerin kullandığı tüm sınıflar, oyun alanları ve diğer mekanlar özel olarak hazırlanmış

Özel çocuklara  çok özel eğitim
banner598

Ufuk ÇAĞA

Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı Bölgesinde 2008 yılından beridir özel gereksinimli çocuklara hizmet vermekte olan, Ela Özel Eğitim Merkezi başarılı çalışmalarına devam ediyor

Haftanın 5 günü 08.30 – 17.30, Cumartesi günleri ise 08.30 – 12.30 saatleri arasında hizmet vermekte olan Ela Özel Eğitim Merkezi, her çocuğun özel gereksinimlerine yönelik olarak bireysel eğitim programı hazırlıyor. Hazırlanan bu eğitim programları ile çocuğun tüm gelişim alanlarını desteklemeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu okulumuzda çocuklara eğitimler tek tek veriliyor ve seanslar toplam 50 dakika sürüyor. Ayrıca çocukla yapılan her seansın ardından da ailelere gerekli bilgiler veriliyor. Bu arada çocukların sosyalleşmesi amacıyla, doğal ortamlarda (okul, lokanta, kendi evleri vb.) da danışmanlık hizmetleri verilebiliyor.

 

Ailelerle sürekli iletişim sağlanıyor

Ela Özel Eğitim Merkezine şu anda toplam 60 çocuk devam ediyor. Okulda çocukların kullandığı tüm sınıflar, oyun alanları ve diğer mekanlar özel olarak hazırlanmış durumda. Bu mekanlar hazırlanırken buraya devam eden çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde tasarlanarak, tüm ekipmanlar da buna göre alındı. Okulda, konularında özel eğitim almış toplam 6 eğitmen, okul müdürü ve 1 yardımcı personel çalışıyor. Bu eğitim merkezinde çocuklarla yapılan seansların ardından verilen bilgiler yanında, yılda iki kez aile eğitim semineri düzenlenerek, ailelerin çocukları hakkında bilgilenmeleri sağlanmaktadır.

 

Birçok tanı grubu ile çalışılıyor

Sadece özel gereksinimleri olan çocuklara eğitim veren bu eğitim merkezinde birçok tanı grubuna hizmet veriliyor. Otizm, öğrenme güçlüğü, zihinsel yetersizlik, işitme, serebral palsi, kromozom anomalileri, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve iletişim problemli çocuklara, özel eğitimler veriliyor. Bu eğitim merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim müfredatı uygulanıyor. Bunun yanında çocukların bireysel programları oluşturulurken, Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı ve Portage Erken Eğitim Kılavuzu’ndan da yararlanılmaktadır. Bu arada Ela Özel Eğitim Merkezi bu yıl içerisinde Dünya Standartlarına göre özel olarak hazırlanmış yeni binasında eğitim vermeye başlayacak. Bu binada şu anda verilen eğitim programları yanında yeni uygulamalar da çocukların eğitimi için hizmetine sunulacak. Yeni binada, duyu bütünleşmesi, çeşitli spor aktivitesi ve müzik terapisi gibi eğitim programları da eğitim programlarına ilave olacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473