banner564

Özgüveni yüksek bireyler yetişiyor

2008 yılında açılan Miniland Okul Öncesi Eğitim Merkezi, Mağusa’nın önde gelen eğitim kurumlarından biri oldu

Özgüveni yüksek bireyler yetişiyor
banner598
İbrahim KARATAŞ
Miniland Okul Öncesi Eğitim Merkezi 2008 yılında Gazimağusa’nın Çanakkale bölgesinde eğitim ve öğretim çalışmalarına başladı. Köy şeklinde tasarlanan mimari yapısı ile birçok bölümü tek bir kampus alanında barındıran okul kısa sürede Mağusa’nın önde gelen eğitim kurumlarından biri oldu.
Yöneticiler, eğitim merkezinin misyonunu; özgüveni yüksek, özgür düşünen, yaratıcı, keşfetmekten ve öğrenmekten zevk alan, kendini özgürce ifade edebilen, çevresi ile barışık, yeteneklerinin farkında olan demokratik ve önyargısız bireyler yetiştirmek olarak açıkladı.
 
“Eğitimcilerin hepsi sahasında uzman”
Yöneticiler eğitim merkezi hakkında şu bilgileri verdi:
“Miniland Okul Öncesi Eğitim Merkezi aynı yaş ve gelişim seviyesindeki çocuklardan oluşan, her sınıfta konusunda uzman bir eğitimci bulunan sınıflardan oluşmaktadır. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak izlenilen okul öncesi eğitim programları, bakanlığın belirlediği yıllık eğitim takvimine göre şekillendirilmektedir. Eğitim merkezinde yaz dönemlerinde yaz okulları da faaliyete girmektedir.

“Derslerin yanında el becerileri de gelişiyor”
Okulun kreş, anaokulu ve ana sınıf bölümlerinde her yaş grubu için eğitim programları düzenlenmektedir. Bu eğitim programları kapsamında öğrencilere boya çalışmaları, kağıt işleri, kil ve seramik çalışmaları yaptırılan serbest zaman etkinlikleri, şiir, parmak oyunu, bilmece, tekerleme, hikaye anlatımı gibi konuların ele alındığı anadil eğitimi, müzik çalışmaları, çeşitli oyun çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, fen ve doğa çalışmaları yapılmaktadır. 

“Yemekler diyetisyen eşliğinde hazırlanıyor”
Sosyal destek programı kapsamında öğrencilere İngilizce, satranç, müzik, bilgisayar, drama, trafik, ilk yardım ve beslenme gibi branş eğitimi haricinde görsel eğitim etkinlikleri, geziler ve eğlenceler düzenlenmektedir. Yine bu proje kapsamında satranç şöleni, bisiklet şenliği, ağaç bayramı ve uçurtma şenliği düzenlenmektedir. Miniland okul öncesi eğitim merkezi öğrencilerine uzman diyetisyen eşliğinde hazırlanan yemekleri ile günde üç öğün yemek servisi ile rehber öğretmenler eşliğinde uzman şoförlerle servis hizmeti sunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474