banner564

Siber: Önemli bir çalışma

Alashia Yeniden Doğuyor Sergisi’nin açılışı yapıldı

Siber: Önemli bir çalışma
banner598
Alashia Yeniden Doğuyor temalı 2’nci Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun ve Alashia Yeniden Doğuyor Sergisi’nin açılışı Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından yapıldı. Vakıflar İdaresi Başkanlığı tarafından organize edilen sempozyum, binlerce yıl önce Kıbrıs coğrafyasında yer alan Alashia döneminde yaşayan sanatçıların eserlerinin, pek çok ülkeden sanatçıların bire bir kopya yapıp sergilenmesini öngörüyor.
Sibel Siber de açılış kapsamında, bir seramik sanatçısı tarafından yapılan Alashia dönemine ait bir eserin kopyasını sergi salonuna yerleştirdi. 
KKTC Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin programı kapsamında Bedesten’de yer alan  sergi, 30 Kasım’a kadar 11:00 ile 19:00 arası ziyarete açık olacak. Proje Sorumluluğu Rauf Ersenal ve küratörlüğü Ayhatun Ateşin tarafından yapılan etkinlik kapsamında sempozyumlar da yer alacak. 

Siber: Pek çok kişi görme imkanı bulamayabilir
Meclis Başkanı Sibel Siber açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs’a ait binlerce yıllık pek çok eski eserin bugün Paris, Londra ve New York’taki müzelerde sergilenmekte olduğunu kaydetti.
Siber, “Gönül bunların orijinallerinin bizlerde sergileniyor olmasını arzu ederdi” dedi. Seramik sanatçıları tarafından üretilen binlerce yıllık eserlerin bire bir kopyasını görmenin, kaçırılan eserlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattığını ifade eden Siber, “Pek çok kişinin kaçırılan eserleri görme imkanı bulamayabilir ancak bu çalışma o dönemlerde neler yapıldığını, neler götürüldüğünü görmek açısından önemli bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473