banner564

“Sınavlar daha kolay olsun”

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Gizem Doğu, herkesi gülümseten bir istekte bulundu

“Sınavlar daha kolay olsun”
banner598

KKTC’nin farklı bölgelerinden ilkokul öğrencilerinden oluşan bir heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret etti.

Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke’den gelerek okullarını temsil eden 26 öğrenci Arabacıoğlu ile sohbet etti. Öğrencilere ziyaretleri sırasında Atatürk İlkokulu Müdür Muavini Cavidan Yağız ile Atatürk İlkokulu Öğretmeni Arzu Seyhun eşlik etti.

Her yıl geleneksel olarak çocuklara devredilen bakan koltuğuna bu kez Şehit Ertuğrul İlkokulu 5’inci sınıf öğrencisi Gizem Doğu oturdu.

Çocuk bakan olarak dileklerini ifade eden Gizem Doğu, sınavların daha kolay olmasını, okullarda daha sık etkinlikler ve partiler düzenlenmesini, ülkeye daha fazla okul yapılmasını ayrıca engelli çocuklar için de okul inşa edilmesini istedi.

Doğu’nun “Sınavlar daha kolay olsun” istediği Bakan Arabacıoğlu’nu gülümsetti.

Bunun üzerine söz alan Mustafa Arabacıoğlu, sınavların daha kolay olması için söz veremeyeceğini ancak okul yapımının yanı sıra engelli öğrencilerin kaynaştırma sınıflarına da dâhil edilmesiyle ilgili bakanlık olarak kendilerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Arabacıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladığı öğrencilere hediye de verdi.

 

Arabacıoğlu misafir ekipleri de kabul etti

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, 16’ncı Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında ülkeye gelen ekiplerin temsilcilerini kabul etti.

Bakan Mustafa Arabacıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kazakistan, Londra Türk Dili Okulları, Makedonya, Romanya ve Sırbistan'dan gelen konuk ekiplerin renk kattıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474