banner564

Sorunlar yansıtıldı

DAÜ’de, “Suçlarla Mücadelede Tasarım” sergisi gerçekleştirildi

Sorunlar yansıtıldı
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü “Suçlarla Mücadelede Tasarım” yüksek lisans dersi kapsamında öğrencilerin ülkelerinin sorunlarını yansıtan tasarım sergisi gerçekleştirdi. 
DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre öğrenciler tarafından tasarlanan eserler Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü sergi salonunda sergilendi. 
Söz konusu sergide Filistin, Nijerya, Türkiye, İran, Ürdün ve KKTC’li öğrencilerin insan hakları, çocuk gelinler, hayvan hakları, kadın sünneti, engellilerin topluma kazandırılması ve sanal korsanlık gibi sorunlarını yansıtan tasarımlar üzerinde duruldu.
“Suçlarla Mücadelede Tasarım” dersi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysu Arsoy, dersin amacının yasaların henüz kapsamadığı bilişim ve sosyal medyadaki suçlar gibi konuları gündeme getirmek olduğunu vurgulayarak sergide birçok ülkede yaşanan suçların öğrencilerin tasarımları ile göz önüne serildiğini belirtti. Öğrencilerin kendi ülkelerinde işlenen suçları başarılı bir şekilde tasarımlarla ifade edebildiklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Arsoy, bu sergide kullanıcı dostu ortamlar yaratmayı hedeflediklerini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474