banner564

Sorunlara ışık tutacak

Dijital Çağda Engelsiz Kadın Projesi imzalandı

Sorunlara ışık tutacak
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Centre Of Excellence ile Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği işbirliğinde başlatılan “Dijital Çağda Engelsiz Kadın Projesi”, imzalandı.
YDÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin imza töreni, YDÜ Hastanesi 101 numaralı salonda gerçekleşti.
Törende konuşan YDÜ Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, kadının toplumdaki konumunun; o toplumun ve bireyleri, kültürü ve kadına bakışı ile yakın ilişkili olduğunu, kadının iş hayatına teşvikinin büyüme odaklı ve yenilikçi girişimsel bir politika izleyen her toplum için gereklilik olduğunu kaydetti.
Serakıncı, projenin, kadına modern hayatın sunduğu olanakları hem daha verimli kullanabilmek hem de daha fazlasını sunmak amacıyla gönüllülük esasına dayalı olarak başlatıldığını ifade etti.
Projeye katkı koyanlara teşekkür eden Serakıncı, projenin YDÜ Centre of Excellence Merkezi ve buna bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi başkanları Doç Dr. Fahriye Altınay ve Doç. Dr. Zehra Altınay öncülüğünde, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ile birlikte başlatıldığını kaydetti.
Mormenekşe Kadınlar Derneği adına, Koordinatör ve Dış İşler Sorumlusu Hayriye Tokyaya ise konuşmasında; bir sosyal sorumluluk projesi olarak “Dijital Çağda Engelsiz Kadın Projesi”nin, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu söyledi.
Derneklerinin kadının toplumdaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulduğunu kaydeden Tokyaya, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle başlattığımız bu proje kapsamında engelli çocuğu olan annenin ve çocuğun ve engelli kadınımızın yüzündeki gülümseme en temel hedefimizidir. Bu proje ile, dijital çağda engelli çocuk ve engelli kadınların yaşadığı sorunlara ışık tutacağımıza inanıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474