banner564

Tarihi ve çağdaş eğitim kurumu

Hamitköy’de, toplum liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün ismini taşıyan ilkokulda tüm öğrenci ve öğretmenler AB standartlarında eğitim teknolojileri kullanılıyor

Tarihi ve çağdaş eğitim kurumu
banner598

Melin DOBRAN

Hamitköy’de bulunan okulun adı, Kıbrıs Türk Topum lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 1984 yılında ölümü üzerine Dr. Fazıl Küçük İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Başkent Lefkoşa’nın merkezine dakikalarla ölçülebilecek mesafede  konumlanmış bu okulun tarihi 1950’lere dayanmaktadır. Okul, belli bir süre bugün, askeri kışla olarak kullanılan bir binada eğitim verdi. 21 Aralık 1963’te, Rumların Küçük Kaymaklı’ya saldırıları sonrası Hamitköy’e göç edenlerin artmasıyla ortaya çıkan öğrenci artışı nedeniyle bugünkü bulunduğu alana taşınmış.  1963 yılında inşaa edilen barakalarda eğitim 1980 yılında betonarme okul binası yapılana kadar devam etmiş. Birleştirilmiş sınıflarda verilen dersler ise, 1994 yılında üst katına eklenen odalarla son bulmuştur. Anasınıf dahil, 7 sınıf ayrı ayrı dersliklerde eğitim görüyor. Bugün okulda 160 öğrenciye, 1 müdür vekili ve 11 öğretmen eğitim vermektedir.

Okulda dersler dışında izcilik, koro, el işi, halk dansları gibi eğitsel faaliyetler yapılmaktadır. Okul kantininde cips, boyalı şekerlemeler, kola, hamburger gibi gıdaların satılmaması çocuk sağlığı ve beslenme bilinci açısından oldukça yararlı. Ayrıca her sınıf, ders aralarında meyve saati düzenleyip, evden çocukların getirdiği meyveler tüketiliyor. Her sınıf bilgisayar ve projeksiyon sistemiyle donatılarak daha kalıcı olan görsel öğrenme tekniklerinin uygulanması amaçlanıyor. Okuldaki kütüphane, kapalı spor salonu eksiklerinin yanı sıra, kantin yenilenmesi gerekiyor. Zaman zaman okul çocuklar için gezi ve gözlemler düzenliyor. Girne Kalesi, Karpaz bölgesi, Güzelyurt gibi diğer  ilçeleri ve tarihi yerleri ziyaret edip, piknik yapma imkanları sunuluyor.

 

Teknolojiden yararlanmalarına imkan sağlıyorlar

Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’ndaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin AB standartlarında eğitim teknolojilerinden yararlanması sağlanmıştır. Bir proje sayesinde okuldaki bir oda bilgisayar laboratuvarına dönüştürülmüştür. Bu laboratuvarda, öğrencilere bilgisayar kullanma becerisi kazandırılacaktır. Okulun tüm sınıflarına ve müzik odasına da birer adet masaüstü bilgisayar ile birer projeksiyon aleti yerleştirilmiştir. Bu sayede öğretmenlerin kullanacakları materyal yelpazesi genişlemiş olup, bilgisayar destekli görsel eğitim verme olanağı sayesinde eğitimde kalite artırılmıştır.

 

Hedefleri çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak

Müzik odasına alınan değişik müzik aletleri ile öğrencilerin derse olan ilgisinin yoğunlaşması amaçlanmıştır. Böylece özel yeteneği olan öğrencilerin, yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

 

Paylaşmayı öğreniyorlar

Anasınıf için düzenlenen oyun ve TV odasında öğrenciler, yaşlarına uygun eğitici oyun ve ekipmanlar ile eğlenirken paylaşmayı da öğreniyor. Ayrıca eğitici, öğretici çizgi film ve belgeseller ile çocukların eğitimi zevkli bir hale gelecektir. Tüm odalarında klima bulunan okulda, öğrenciler kışın sıcacık, yazın da serin bir ortamda eğitim alıyorlar.

 

Canları her şeyden kıymetli

Yapımı okul idaresi tarafından tamamlanmış olan çevre duvarları, öğrencilerin can güvenliği düşünülerek inşa edilmiştir. Ayrıca, yine okul idaresi tarafından çalışmaları devam eden boş alan sayesinde öğrencilere geniş ve güzel bir oyun alanı kazandırılmış olunacaktır. Okula alınan bazı değerli cihazların, hırsızlık ve yangına karşı korunması için de, okul, bir güvenlik şirketi tarafından güvenlik sistemleriyle donatılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473