banner564

Teori ve uygulama birarada

YDÜ Veteriner Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine merhaba diyor

Teori ve uygulama birarada
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine merhaba diyor.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Veterinerlik alanında nitelikli kuramsal ve uygulamalı eğitimin adadaki tek adresi olan YDÜ Veteriner Fakültesi,  geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hayvan Hastanesi, Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliği (Şirinevler) ve Arapköy At Çiftliği ile birlikte yüksek kaliteli eğitimine ve toplumsal fayda odaklı uygulamalarına devam edecek.
Veteriner Fakültesi kadrosunda bulunan kendi alanında tanınmış öğretim üyelerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden görevlendirilen bilim insanlarıyla bölgesinin en seçkin akademik kadrosuna sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde, teoriyle uygulamanın alandaki en yeni bilimsel yöntemlerle yoğrularak hayata geçiriliyor. 2014-2015 Eğitim yılı başında devreye girecek olan ve en yeni teknolojiyle donatılmış Veteriner Fakültesi Eğitim Binasında, Veterinerlik uygulamaları için özel tasarlanan 3 adet öğrenci uygulama laboratuvarı bulunuyor. Öğrencilerin eğitimine yönelik her türlü araştırma, geliştirme ve deneyin yapılabileceği şekilde tasarlanan bu laboratuvarlar ile teorik eğitimler uygulamalar ile destekleniyor. Eğitim binasında yer alan bir diğer uygulama salonu olan mikroskobi laboratuvarı ise tüm öğrencilere alanda uygulama yaparak bilgilerini geliştirme ve hayata geçirerek pekiştirme olanağı tanıyor. 
Bunlarla birlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi de Veteriner Fakülteleri eğitimi için temel olan klinik uygulamaları için öğrencilerine ayrıcalıklı imkânlar sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473