banner564

Tüm hazırlıklar tamam

Devlet okullarını ziyaret eden Bakan Arabacıoğlu, “ders yılı aksama olmadan başlayacak” dedi

Tüm hazırlıklar tamam
banner598
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, hemen hemen tüm devlet okullarının 2014-2015 Eğitim Yılı’na başlamaya hazır olduğunu söyledi.
Okulların ihtiyaçlarının yaz dönemlerinde giderilmeye çalışıldığını dile getiren Arabacıoğlu, eğitimde aksamalar olmayacağını vurguladı. 
2014-2015 Eğitim Yılı’nın başlayacak olmasından dolayı dün Lefkoşa ve Girne bölgesinde 8 okula ziyaretler gerçekleştiren Arabacıoğlu, okul müdürlerinden tadilatlar, yapılması gerekenler, talepler ve sıkıntılar hakkında bilgi alarak, incelemelerde bulundu.
Bu çerçevede ilk olarak Lefkoşa’da Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nu ziyaret eden Arabacıoğlu, özellikle okulun yeni yapılan tuvaletlerini gezerek, okula engelli bir tuvalet kazandırılmasının da önemine dikkat çekti.
Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda ziyaretlerini izleyen gazetecilere değerlendirmede bulunan Arabacıoğlu, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında devlet okulları hakkında olumsuz yayın yapılmasının doğru olmadığını dile getirerek, okullarda süren tadilatlar hakkında sürekli bilgi aldığını ve eğitime bu yıl aksamalar olmadan başlanması için de gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

“Devlet okullarında eğitim ücretsizdir”
Devlet okullarında kayıt ücreti veya karne alımında bir ücret ödenmesi gerekip gerekmediğinin sorulması üzerine Bakan Arabacıoğlu, devlet okullarının ücretsiz eğitim verdiğini fakat eğitime katkıda yapılmasının istenmesi halinde makbuz karşılığında okul aile birliğine gönüllü olarak bağış yapılabileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474