banner564

UKÜ’lü akademisyenden önemli başarı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Öztüren’in “Temassız Ödeme Cihazlarına Yönelik Kabullenme (Consumer Acceptance of Contactless Payment Devices)” konusundaki araştırmaya dayalı makalesi Asia Life Sciences dergisinde yayımlandı.

UKÜ’lü akademisyenden önemli başarı
banner598
Derginin “Ocak – Haziran” sayısında yer alan makaleyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ali Öztüren, çalışmanın amacının tüketicilerin temassız ödeme cihazlarını kabullenmelerini etkileyen faktörleri incelemek olduğunu belirtti. Araştırmasında, Venkatesh ve Davis tarafından 1996 yılında geliştirilen teknoloji kabul modelinin temel alındığını söyleyen Öztüren, Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen araştırma sonucunda, 1294 geçerli anket formunun elde edildiğini ifade etti. Doç. Dr. Ali Öztüren, sağlanan bulguların, temassız ödeme cihazlarının kabulündeki kritik değişkenlerin; bu teknolojilere dair bilgi seviyesi, sadakat üyelik kartı sahipliği ve teknolojinin kullanışlılığını ortaya çıkardığını söyledi. 
Özellikle temassız ödeme teknolojisine dair bilgi seviyesi değişkeninin en yüksek etkiye sahip değişken olduğunu dile getiren Öztüren devamında şunları kaydetti: “Elde edecekleri faydalar, ödeme sürecinin nasıl olacağı, verilerin nasıl ve hangi kesimlerce kullanılacağına dair konularda bilgilendirilen tüketiciler temassız ödeme teknolojilerini kabul etmektedirler. Kurumların, yürütecekleri pazarlama faaliyetlerinde bu bulguları odak noktaları olarak seçmesi ve öncelikle yapılması gerekenler listesinin en üstüne konumlandırmaları tavsiye edilmektedir. İlk başta, bahse konu teknolojiye ilişkin bilgilendirmenin, kullanıcılardan talep gelmesini beklemeden proaktif olarak yönetilmesi gerekmektedir. Süreç boyunca da karşılıklı bilgi paylaşımının açık ve kesintisiz olması amaçlanmaktadır.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473