banner564

Veteriner Fakültesine bağlı hayvan hastanesi açılıyor

YDÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, kısa bir süre içinde faaliyete geçmeye hazırlanıyor

Veteriner Fakültesine bağlı hayvan hastanesi açılıyor
banner598
Temeli 18 Şubat 2013 tarihinde atılan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Eğitim binası ile birlikte kısa bir süre içinde faaliyete geçmeye hazırlanıyor. 
Ada’nın ilk ve tek Hayvan Hastanesi olmaya hazırlanan hastane tam donanımlı modern ekipmanı, kullanışlı tasarımı ve konularında uzman Akademik Personeli ile öğrencilerine klinik eğitimi, hastalarına da sağlık hizmeti vermek için çalışmalar son aşamaya geldi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da kendisini kanıtlamış Veteriner Fakültelerinin, Hayvan Hastanelerinin projelerinden esinlenerek tasarlanan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin, öğrencilerine tam donanımlı hastane ortamında bire bir uygulama yapma ve eğitimlerini sürdürme olanağı sunarken  Ada’daki tüm hayvan sahiplerine de hizmet vermeyi hedeflemekte olduğunu söyledi. 
Prof. Esendal açıklamalarına şöyle devam etti; Veteriner Hekimlik eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan Klinik uygulamaları günümüzde artık Hayvan Hastaneleri bünyesinde verilmektedir. Böylece öğrenciler hasta kabulünden başlayarak hasta taburcu edilene kadar gelişen süreçleri birebir yaşayarak ve uygulamanın içinde olarak eğitimlerini sürdürme şansını yakalamaktadırlar. Bu bağlamda Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi de öğrencilerine olması gereken tüm koşulları azami oranda sağlayarak klinik eğitimlerinin noksansızca sürdürülmesi için gerekli fiziki ve akademik ortamı hazırlamaktadır.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473