banner564

"Yenilikçi eğitim lideri"

İrfan Günsel’e İspanya'daki konferansta ödül verildi

banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in İspanya'nın Alcala Üniversitesi'nde düzenlenen 8. Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı'nda dünya yüksek öğretim sektörüne ve Yakın Doğu coğrafyası merkezli olarak bilimin gelişmesine yaptığı sürdürülebilir katkılardan dolayı "Innovative Education Leader - Yenilikçi Eğitim Lideri" ödülüne oy birliğiyle layık görüldüğü bildirildi.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre İspanya’nın Alcala Üniversitesi’ndeki konferans sırasında Günsel’e ödülü Alcala Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Fernando Galvan ve John Hopkins Üniversitesi temsilcisi tarafından birlikte takdim edildi.

Günsel: Onur ve gurur duydum
Günsel ödül töreni sırasında bir de konuşma yaptı.
İrfan Günsel, bu onura layık görüldüğü için Kıbrıs Türk halkı adına gurur duyduğunu, dünya tarihine iz bırakan tüm medeniyetlerin ve kültürlerin başarılı bir eğitim felsefesine sahip olduğunu, insanlığın gücünün ve teknolojilerin bu felsefelerin ve eğitim güçlerinin birleşiminden doğduğunu belirtti.  Günsel konuşmasında "Eğitim konusunda gücümüzü ne kadar birleştirirsek, insanlığın gelişimine o kadar katkı koyabiliriz. Dünya tarihine iz bırakan gelmiş geçmiş tüm medeniyetler başarılı bir eğitim felsefesinin üzerine inşa edildiler. Bizim eğitim felsefemiz de "adada kıtalı gibi yaşamak" sloganıyla 37 yıl önce başladı ve bugün dünyanın yüzden fazla ülkesine ulaştı.  Günümüzde eğitim kavramı artık evrensel bir kavramdır ve dünya medeniyetlerinin gelişiminin en önemli belirleyicisidir. Kıbrıs'ta ilklerin üniversitesi olarak yetiştirdiğimiz on binlerce öğrenci bugün dünyanın değişik yerlerinde insanlığın gelişimine katkı koymaktadır.  Bu bizim için en büyük zenginliktir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474