banner564

Yoğun ilgi oldu

UKÜ’de öğrenci motivasyonunun artırılması konusunda seminer düzenlendi

Yoğun ilgi oldu
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından, öğrencilerin motivasyonlarının artırılması konusunda “Motivating the Unmotivated” temalı bir seminer gerçekleştirildi. Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan İngilizce öğretmenleri ile üniversitelerdeki İngilizce okutman ve öğretim görevlilerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak Oxford Üniversitesi Yayınevi’ne bağlı öğretmen eğitmenlerinden Ken Wilson katıldı. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve 2 gün süren seminerde katılımcılara Wilson tarafından, İngilizce öğretiminde öğrencilerin motivasyonlarını en yüksek düzeye çıkarabilme konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Katılımın yoğun olduğu seminerde ayrıca öğrenci motivasyonu konusunda çeşitli uygulamalar da gerçekleştirildi.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz seminer sonunda UKÜ Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunarak öğrenci motivasyonuna ilişkin bilgiler aktardı. Yavuz şunları söyledi: “Eğitimin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde önemli etmenlerden biri motivasyonun sağlanmasıdır. Öğrenci motive olmamışsa eğitim etkinliğinde istekli olması mümkün değildir. Öğrenci öğrenmeyi istiyorsa motive olmuş demektir. Motivasyon için dersin ilginç olması, öğrencide merak uyandırması, öğrencinin dersten keyif alması, dersin ne çok zor ne de çok kolay olması, öğrencinin dersin kendine yararlı olduğuna inanması, ders etkinliklerinde öğrencinin aktif rol alması gereklidir.”
Yabancı Diller Yüksekokulu Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Koordinatörü Gamze Atay da bu tür eğitim etkinliklerinin süreceğini belirtirken seminer boyunca verdikleri destekten ötürür Deniz Plaza’ya ve İlhan İnçay’a da teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473