banner564

2018 sıkıntılı geçecek

Genç işadamları ile görüşen Denktaş, “Bütçe onaylanmadan seçime gidilmesi birçok fırsatın kaçmasına neden oldu” dedi

2018 sıkıntılı geçecek
banner598
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Genç İş Adamları Derneği (GİAD) yönetim kuruluyla bir araya geldi. 
DP’den yapılan açıklamaya göre, DP Genel Merkezinde yer alan görüşmede, Dernek Başkanı Cemal Gülercan, 7 Ocak’ta gerçekleşecek seçimler ile ilgili siyasi partilere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Dernek yönetim kurulu ve üyeleri olarak, ürettikleri ekonomik politikalar ile turizm çalıştayında ortaya çıkan raporları içeren kitapçığı ve her ay yayınladıkları gazeteyi de Denktaş’a sunan Cemal Gülercan ve beraberindekiler iç ve dış konularda görüş alış verişinde bulundu.  Görüşmede ülke ekonomisi ve Kıbrıs sorunu da masaya yatırıldı. 
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, görüşmede, ülke ekonomisi üzerine açıklamalarda bulundu. 
Denktaş 2018 bütçesi onaylanmadan seçime gidilmesinin birçok fırsatın kaçmasına neden olduğunu söyledi; bu durumun hem zaman kaybına neden olacağını, hem de hem sıkıntıları beraberinde getireceğinin altını çizdi. 
Denktaş; “Bütçenin onaylanması, Mali Protokolün imzalanması Nisan ayını bulur. Haziran’da yerel seçimlerin olacağını düşünecek olursak, piyasaya para akamayacağından 2018 zorlu ve sıkıntılı bir yıl olur” dedi. 

Ekonomik pakette ilerleme oldu
Serdar Denktaş, ekonomik paket konusunda birçok ilerleme kaydedildiğini, TC Başbakan Yardımcısı ile bazı konularda revizyon yapılması hususunda görüştüklerini söyledi. 
Devlete yönelik güvenin erozyona uğramasının ana nedenini dış güçlerin girişimleri ve siyasete olan güvensizliğe bağlayan Serdar Denktaş, yaşanan hayal kırıklıkları, basının rolü ve sosyal medyanın etkisinin de unutulmaması gerektiğine işaret ederek, lider boşluğunun da nedenler arasında olduğunu söyledi. 
Görüşmede Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın siyasi hayattaki varlığı hatırlatılarak karşılıklı anekdotlar paylaşıldı.  

Kıbrıs sorununda yeni baskı gelebilir…
Kıbrıs sorunu konusunun da masaya yatırıldığı görüşmede, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rum tarafındaki seçimlerin varlığından bahsederek, seçim sonrası Mart sonu veya Nisan ayı ortasında müzakere masasının kurulması için yine baskının gündeme geleceğini öngördüklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474