banner564

Alo 123 çalışıyor

Çevre Koruma Dairesi ocak ayında 15 ceza kesti

Alo 123 çalışıyor
banner598
Çevre Koruma Dairesi, Ocak ayında yaptığı denetimler sonucu 15 ceza kesti.
Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Yasası kapsamında şube amirlikleri ile bölge birimleri Ocak ayında yaptıkları denetimler sonucu, ses kirliliği nedeniyle Gazimağusa’da 1, Girne’de 7, Güzelyurt’ta 1, Lefke’de 1; katı atık ve çevre kirliliği kapsamında Gazimağusa’da 2; hava emisyonu denetimlerinde Lefkoşa’da 1; atık su kirliliği kapsamında Lefkoşa’da 1; doğal hayat kapsamında da Lefkoşa’da 1 olmak üzere toplamda 15 ceza kesti.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmak için projeler üretildiğini ve sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.
Eğitim müfredatına çevre konusunun alındığı hatırlatan Bakan Ataoğlu, bunun yanı sıra çevre gönüllüleri ve yerel yönetimlerle her perşembe ülkenin değişik noktalarında eş zamanlı olarak çevre temizliği yapıldığını ve bu etkinliklerin geliştirilerek devam edeceğini belirtti.
Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan gönüllü sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, “Bilgili ve duyarlı çevre gönüllülerinin ülkenin her köşesinden bu yönetim biçimine dahil olmak istemesi bizleri derecesiz memnun ediyor” dedi.
Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Ataoğlu, amaçlarının ceza kesmek değil gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak ve tabiatın korunmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Alo 123 Çevre Şikayet Hattı’na gelen tüm şikayetlerin titizlikle değerlendirilip takip edildiğini söyleyen Ataoğlu, Alo 123 Çevre Şikayet Hattı aranıp şikayet aktarıldıktan sonra konunun ilgili şube tarafından takip edildiğini ve şikayetçiye de bilgi verildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474