banner564

Babacan: 2015 daha iyi olacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde G-20’nin dönem başkanlığını devralmasının Türkiye için dünya ekonomisinde finans piyasalarıyla ilgili konularda söz sahibi olma ve yön verme konusunda büyük fırsat vereceğini söyledi.

Babacan: 2015 daha iyi olacak
banner598
Küresel ekonominin zorlukları hala aşamadığına dikkati çeken Babacan,  “Muhtemelen en kötü artık gerimizde kaldı. Bundan sonra kademeli de olsa bir toparlanma bekliyoruz” dedi. Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı AB’nin en zayıf ve kırılgan  toparlanmanın yaşanacağı bölge olduğunu ifade eden Babacan, Avrupa’daki olumsuzluklardan en az etkilenecek şekilde ekonomi politikalarını yürütmeye devam  edeceklerini söyledi.

‘Büyüme 2014’ü aşacak’
Babacan, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin önümüzdeki dönemde iyileşeceğine inandıklarını dile getirerek, “Büyümemiz 2015 yılında 2014’e göre daha yüksek olacak, enflasyonumuz daha düşük olacak, cari açığımız  daha düşük olacak. Yani hangi açıdan bakarsak bakalım, 2015 yılı 2014 yılına göre daha iyi bir yıl olacak” dedi. 

Yoksulluk sıfırlanmadı
Türkiye’nin OECD’nin açıkladığı rapora göre gelir dağılımını en hızlı düzelten ülke olduğunu belirten Ali Babacan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin son 12 yıllık dönemde yoksulluğun azaldığı ama sıfırlanmadığı, gelir dağılımının düzeldiği ama hala  düzelmeye devam etmesi gereken bir ülke.”

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473