banner564

Bengihan: Atamalar usulsüz

KTAMS, Merkez Bankası’nda eylem başlatma konusunda yönetim kurulunun tavrını bekleyecek

Bengihan: Atamalar usulsüz
banner598
İbrahim DİRAN
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) KKTC Merkez Bankası’ndaki vekaleten atamalarla ilgili, Banka Yönetim Kurulu geri adım atmadığı takdirde, gelecek hafta eylem başlatacağı uyarısında bulundu.
KTAMS dün, KKTC Merkez Bankası’nda yapılan “vekaleten atamaların” usulsüz olduğu gerekçesiyle Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaptı.
Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan tarafından okunan basın açıklamasında, KKTC Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun, Haziran 2017’de, Anayasa ve KKTC Merkez Bankası Yasası’na aykırı olarak düzenlenen birimlere, münhal açılmadan ve sınavsız atamalar yaptığı, bahse konu atamaların kişilere makam sağlama amacıyla yapıldığı iddia edildi.
KTAMS’ın bahse konu uygulamalara karşı mücadele başlattığı ancak Banka Yönetim Kurulu’nun  “sınav yapılmasına yönelik gerekli düzenleme yapılmadan” 23 Şubat’ta tekrardan “vekaleten atama kararları” aldığı kaydedildi.
Başbakan Tufan Erhürman, KTAMS’tan temsilciler ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı’nın katılımıyla bugün bir toplantı yapıldığı da belirtilen açıklamada, “Gerçekleştirilen bu toplantıda Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararları bu hafta içerisinde tekrardan değerlendirmesi hususunda hem fikir olunmuştur” denildi.

Kaptan: Hukuksuzluk yaratıldı
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, yaptığı konuşmada, Banka’da yapılan vekaleten atamalarla hukuksuzluk yaratıldığını söyledi ve Başbakan Tufan Erhürman’a gelişmelere müdahale ettiği için teşekkür etti.
Genel Sekreter Bengihan, TAK’a yaptığı açıklamada, KKTC Merkez Bankası’nın sınav tüzüğü bulunmadığını, dolayısıyla atamalar için sınav yapılmasının mümkün olmadığını, sınav tüzüğüyle ilgili banka yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında bir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473