banner564

Bireysel başvuru arttı

Ombudsman Dizdarlı, 6 aylık çalışma raporunu Meclis Başkanı Uluçay’a sundu. İçeriği ile ilgili bilgi verdi

Bireysel başvuru arttı
banner598
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, 6 aylık çalışma raporunu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’a sundu. 
Meclis açıklamasına göre Dizdarlı raporu sunarken, Yüksek Yönetim Denetçisi Yasası’nın 16. maddesi uyarınca her 6 ayda bir raporun Cumhuriyet Meclisi’ne sunulduğunu, bu son raporun bireysel başvurulardan biraz daha farklı olduğunu söyledi.
Dizdarlı, 6 aylık çalışmalarında, problem ve şikayetlerin hangi alanlara yoğunlaştığı ve hangi bakanlıklara dağılımın olduğunun görüldüğünü ifade ederek, özet bir şekilde bölgesel sıkıntıların topluca değerlendirildiğini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, raporun Meclis çalışmalarına ışık tutacağını söyledi.
Uluçay, Dizdarlı’yı Dünya Kadınlar Günü’nde Meclis’te ağırlamanın mutluluk verici olduğunu da belirtti ve çiçek takdim etti.

Tabilerden Çocuk İzlem Yasa Tasarısı isteği
Öte yandan Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret eden Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşcıoğlu, birlik olarak üzerinde hassasiyetle durdukları en önemli konunun “Çocuk İzlem Merkezi” olduğunu belirterek, bu amaçla hazırlanan Çocuk İzlem Yasa Tasarısı’nın gündeme alınmasını istedi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, yeni dönemde Mecliste özellikle sağlık alanında ihtiyaç duyulan yasaların bir an önce yaşama geçmesi için bir öngörüde bulunduklarını belirtti.
Uluçay, bunun için gerekirse bir Ad-Hoc komite kurulmasının da gündeme gelebileceğine işaret ederek, şu anki komitelerde de gerekli çalışmaların başladığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474