banner564

Bölge kalkınacak

Ataoğlu, “Güzelyurt ve Lefke’nin turizm merkezi olması için çalışıyoruz” dedi

Bölge kalkınacak
banner598
Güzelyurt ve Lefke bölgesinde temas ve incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bölgenin tanınan bir turizm merkezi olması için çalıştıklarını ifade etti.
Yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, temasları çerçevesinde bölge esnafı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bölgeyi ziyaret eden turist kafilesiyle bir araya geldi.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile görüşen Ataoğlu, ilçenin daha iyi tanıtılması gerektiğini belirterek büyük bir kültürel mirasa sahip olan bölgede tanıtım ağının iyi oluşturulması gerektiğini söyledi.

“Bölgenin kalkınması konusunda ısrarlı olacağız”
Bölgedeki turizmin geliştirilmesi ve sektörden daha fazla pay alabilmesi amacıyla uzun bir süreden beri Turizm Bakanlığı ile bölge sivil toplum örgütleri tarafından sürdürülen toplantıların tamamlandığını söyleyen Ataoğlu, bölgenin gelişimi için temmuz ayında düzenlenen çalıştayın sonuç bildirgesinde yer alan maddelerin öncelik sırasına göre hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.
Bölgenin turizmde hak ettiği yeri alamadığına işaret eden Ataoğlu, Güzelyurt ve Lefke’nin sağlık ve spor turizmi gibi alternatif turizm türlerine hizmet verebilecek bir potansiyeli barındırdığını kaydetti.
Düzenledikleri çalıştay sonrasında ortaya çıkan kararların yasa haline gelmesi için uğraşacaklarını kaydeden Ataoğlu, Güzelyurt ve Lefke bölgesinin kalkınmasıyla ilgili ısrarcı olduklarını vurguladı.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Bakan Ataoğlu’na bölgeye olan duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, bölgenin daha iyi noktaya taşınması için herkesin üzerine düşeni yapacağına inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473