banner564

Bu iş tüccara yaradı

Ahmet İşbeceren, hükümetin arpa taban fiyatlarını bilinçli bir şekilde açıklamadığını savundu

Bu iş tüccara yaradı
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Tarım ve Hayvancılık Komitesi Başkanı Ahmet İşbeceren, hükümetin arpa taban fiyatlarını “bilinçli bir şekilde” açıklamayarak, “özel sektörde arpa alım satımını serbest bıraktığını ve üreticiyi bir avuç tüccarın insafına mahkum ettiğini” savundu.
BKP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre İşbeceren, yasaya göre Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) belirleyeceği taban fiyattan tüm üreticilerin ürününü almak zorunda olduğunu, ancak bunu yapmayarak üreticiyi arpalarını 50 kuruştan özel şirketlere ve tüccarlara satmak zorunda bıraktığını kaydetti.
İşbeceren, özel şirketlerin ve tüccarların üreticiden 50 kuruşa aldığı arpayı daha sonra çok daha yüksek bir fiyattan TÜK’e satacağını ifade etti.
TÜK Genel Müdürü’nün uluslararası borsaya göre arpanın kilosunun 60 kuruş olabileceğini söylediğine dikkat çeken İşbeceren, “Türkiye’de arpa taban fiyatı 72 kuruştan açıklandı. Uluslararası borsa Türkiye’de geçmiyor mu? Ürün maliyetleri dövize göre yükselten hükümet, ürün bedellerini neden yükseltmiyor? Yaptıkları emek hırsızlığıdır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474