banner564

“Bu tutum değişmez”

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Tufan Erhürman, CTP’nin hükümetteyken de muhalefetteyken de Kıb-Tek’in özelleştirilmesine karşı çıktığını belirtti

“Bu tutum değişmez”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Gönyeli Belediyesi’nde “Enerjide Neden Özelleştirme Olmamalıdır?” konulu panel düzenledi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, panelde Türkiye’den gelen elektrik uzmanlarının katılımıyla, özelleştirmenin zararları ele alındı. 
Panele CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, Gençlik Örgütü ve Kadın Örgütü yöneticileriyle partililer katıldı. 
Panelde Genel Sekreter Tufan Erhürman, Prof. Dr. Aziz Konukman, Doç. Dr. Erdal Güryay, Elektrik Mühendisi Musa Çeçen ve Elektrik Mühendisi Rifat Yalınç konuşma yaptı. 
CTP Genel Başkanlığına adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Tufan Erhürman panelde yaptığı konuşmada, CTP’nin hükümette olduğu dönemde de KIB-TEK’in özelleştirilmesine hep karşı çıktığını hatırlatarak, muhalefette de bu tutumu sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. 
KKTC ile TC hükümetleri arasında imzalanan Mali Protokol anlaşmasında KIB-TEK’in özelleştirmesinin yer aldığına dikkat çeken Erhürman, protokolde elektrikle ilgili en çarpıcı unsurun KIB-TEK’in fonksiyonlara göre ayrıştırılması olduğunu ifade etti. 

Konukman: Direniş göstermelisiniz”
Panele Türkiye’den konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aziz Konukman, Kıbrıs Türk halkının özelleştirmeye karşı güçlü bir direniş göstermesi gerektiğini söyledi ve “Bizim başaramadığımızı başarıp Elektrik Kurumu’na sahip çıkmalısınız” dedi. 

Güryay: Kıb-Tek son kale
Doç. Dr. Erdal Güryay kamu kuruluşlarının doğru yönetilmesi halinde zarar etmeyeceğini tam aksine gelir elde edeceğini ve bunu da diğer kamu kuruluşlarının yararına kullanabileceğini ifade etti.
Kıbrıs Türk halkı için KIB-TEK’in son kale olduğunu dile getiren Güryay, “KIB-TEK düşerse her yer düşer ve bunu bildikleri için de özelleştirmeyi KIB-TEK’ten başlatacaklar gibi görünüyor” dedi. 
Panelde ayrıca, Elektrik Mühendisleri Musa Çeçen ve Rifat Yalınç da birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473