banner564

Çöp seviyesinin bir üstü

Moody's Rusya'nın notunu düşürdü

Çöp seviyesinin bir üstü
banner598
Moody's Rusya'nın kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin en alt düzeyine indirdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, düşen petrol fiyatlarının ve 1998'den bu yana yaşanan en ciddi kur krizinin büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini gerekçe göstererek, Rusya'nın kredi nptunu yatırım yapılabilir seviyesinin en alt düzeyine indirdi.
Moody's Rusya'nın kredi notunu Baa2'den, çöp seviyesinin bir üstü olan Baa3'e indirdi. Rusya'nın notu böylece Standard & Poor's ve Fitch ile aynı seviyeye gelmiş oldu. Moody's'den yapılan açıklamada, Türkiye ve Hindistan ile aynı seviyedeki notun, aşağı yönlü izlemeye alındığını ifade etti.
New York merkezli Firebird Management'ın kurucu üyelerinden Ian Hague ''Yatırım yapılamaz seviyesi Rusya'nın şirket tahvillerinin üzerinde çok ciddi bir etki yaratabilir. İronik olan durum ise, kamu şirketlerinin hali hazırda yaptırım listesinde olmaları ve yabancı piyasaları kullanarak tahvilleri için refinansman sağlayamamaları'' diye konuştu.

Resesyona girmeye hazırlanıyor
Rusya, en büyük ihracat kalemi olan petrol fiyatlarının Haziran'dan bu yana yüzde 50 düşmesinin ardından resesyona girmeye hazırlanıyor. Ruble son 6 ayda yüzde 47 değer kaybetti. Bu gerilemenin sebepleri arasında ise Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ı ilhakının ardından ABD ve Avrupa Birliği tarafından uygulanan ihracat yasakları ile finansman kısıtlamaları gibi yatırımcının kaçışına yol açan yaptırımlar yer alıyor. Rusya Merkez Bankası Mart'tan bu yana politika faizini altı kez artırırken, kuru desteklemek için de 88 milyar dolarlık müdahalede bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473