banner564

“Çözümüne öncelik verin”

Bay-Sen, seçim sonrasında Cumhuriyet Meclisi’ne giren 6 partinin genel başkanlarına mektup göndererek, BRT’deki sorunlara dikkat çekti

 “Çözümüne  öncelik verin”
banner598
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), seçim sonrasında Cumhuriyet Meclisi’ne giren 6 partinin genel başkanlarına mektup göndererek, BRT’deki sorunların çözümüne ilişkin projelerin hükümet programında yer almasını istedi.
Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, yaptı yazılı açıklamada, parti liderlerine gönderilen mektubu paylaştı. Mektupta, Kıbrıs Türk halkının demokratik olgunluk içinde geçen kampanya ve seçim sürecinin ardından UBP, CTP, HP, TDP, DP ve YDP’ye vekâlet verdi kaydedilerek, halkın vekâletiyle oluşan yeni parlamentonun, ülkeyi yönetecek, sorunlara çözüm üretecek hükümeti oluşturma sorumluluğuyla karşı karşıya olduğu ifade edildi.
 Oluşması muhtemel koalisyonların, onu oluşturacak siyasi partilerin halka vaatleri, ülke sorunlarına bakışı, sorunlar listesindeki önceliği gibi birçok faktörün birleşimiyle oluşacak hükümet programıyla şekilleneceği belirtilen mektupta, hükümetin yol haritası ve önceliklerini içerecek programda, BRTK’nin yer almasının sendikanın olmazsa olmazı olduğu vurgulandı.
Bayrak Radyosu ile Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi ve devletleşme sürecinde harç olan BRTK’nın varlığının tehdit altında olduğu kaydedilen mektupta, son 25 yıldır oluşan hükümetlerin BRTK’nın sorunlarını ya görmezden gelerek büyümesine neden olduğu, ya da temelsiz ve gerçekleşmeyecek projeler ve vaatlerle günü geçiştirmeyi politika haline getirdiği ileri sürüldü.
Geride kalan 25 yılda siyasi baskıyla tayin ve terfiler açılmayarak, kurum yönetiminin çökertildiği, kuruma geçici olarak alınan ancak asıl ve sürekli görevleri yürüten personelin haklarının giderilemeyecek şekilde erozyona uğratıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474