banner564

Eylem planı hazırlanacak

Lefke’deki sivil toplum örgütleri, Güzelyurt’ta yapılacak yeni bir hastanenin Cengiz Topel’i işlevsiz hale getireceğini öne sürdü

Eylem planı hazırlanacak
banner598
Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri, önceki gün Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile yapılan görüşmeyi yazılı olarak değerlendirdi.
Değerlendirmede, Lefke bölgesinin kurumlarının birer birer küçültülerek işlevsiz hale getirildiğini savunarak, bu uygulamanın şimdi de Cengiz Topel Hastanesi için devreye konulduğunu iddia etti.
Koordinatörlük, Güzelyurt’ta yapılacak yeni bir hastanenin Cengiz Topel’i işlevsiz hale getireceğini öne sürdü.
Açıklamada, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan hastane inşası için aktarılmış olan 16 milyon TL’nin temel bile atılmadan 8 milyon TL’ye düştüğü, bu parayla temele atıp ondan sonra Türkiye’den talep edilecek parayla hastaneyi tamamlamayı planlamanın kaynak israfından başka bir şey olmayacağı öne sürüldü.

“Lefke nüfusu öğrencilerle 20 bin”
Değerlendirmede,”Gelin elde kalan 8 milyon TL ve gelmesi muhtemel katkıyla Cengiz Topel Hastanesi’ni bulunduğu yerde yeniden inşa edip yüceltelim. II. Basamak Sağlık Hizmetlerini eksiksiz olarak sunan bir hastaneye en batıda bulunan ve nüfusu öğrencileri ile birlikte 20,000’e ulaşan Lefke’nin Güzelyurt’a oranla daha fazla ihtiyacı vardır” denildi.
Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri’nin, Cengiz Topel Hastanesi konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek ve yeni bir eylem planı oluşturmak üzere, bugün saat 17.30’da Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği toplantı salonunda toplantı gerçekleştireceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474