banner564

Fiyatlar açıklandı

Çavuşoğlu, ithal balanın kilosunun teslim yeri ile ödeme vadesine bağlı olarak 0,35 ile 0,38 TL arasında değiştiğini duyurdu

Fiyatlar açıklandı
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı balya fiyatlarını açıkladı.
Bakan Nazım Çavuşoğlu, ithal balanın kilosunun teslim yeri ile ödeme vadesine bağlı olarak 0,35 ile 0,38 TL arasında değiştiğini duyurdu.
Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, kurak geçen yılın ardından ülke hayvancısının en temel ihtiyacı olan balyanın, Hükümetin çok büyük desteği ve çalışmasıyla, ülke imkanlarının el verdiği en uygun fiyata hayvan üreticilerine sunulduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, liman teslimi kilo birim fiyatının peşin veya doğrudan gelir desteği temliğiyle 0,35 TL, 2 ay vadeli 0,36 TL, 3 ay vadeli ise 0,37 TL olduğunu; TÜK ambarlarından teslim fiyatının, peşin veya doğrudan gelir desteği temliğiyle 0,36 TL, iki ay vadeli 0,37 TL, üç ay vadeli de 0,38 TL olduğunu belirtti. 
Bakan Çavuşoğlu, kurak geçen yılın ardından hayvan üreticilerinin içinde bulunduğu sıkıntıları azaltabilmek adına, üreticilere birinci doğrudan gelir desteği (DGD) temliğiyle balya ve yemlik arpa alım imkanı sunduklarını kaydetti.

Yemlik arpa 0,61-0,63 TL
Üreticilerin birinci doğrudan gelir desteği ödemesini temlik etmesi koşuluyla TÜK ambarlarından 0.63 TL/kg’ye yemlik arpa alabileceğini belirten Çavuşoğlu, aynı şartla gelecek hafta gemilerden liman teslimi 0.61 TL/kg’ye yemlik arpa temin etmelerinin de mümkün olacağını söyledi.
Çavuşoğlu, bu uygulamadan faydalanmak isteyen üreticilerin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı DGD Birimi’nden 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren, “alacaklarını” gösteren mühürlü belgeyi temin ederek TÜK satış noktalarına başvurabileceğini kaydetti. Söz konusu belgelerin 26 Ağustos 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar temin edilebileceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Hükümet üretici dostu kimliğiyle her fırsatı değerlendirerek üretimin devamlılığı, üreticinin mutluluğu için çalışmaya devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473