banner564

Güzel bir anlaşma

Çınarlı köyündeki 25 hektarlık alana yaklaşık 40 bin fidan dikilecek

 Güzel bir anlaşma
banner598
Orman Dairesi ile Kıbrıs Türk Petrolleri Limited (K-PET) arasında imzalanan protokol uyarınca Çınarlı köyünde 25 hektarlık alana yaklaşık 40 bin fidan dikilecek.
Protokol imza töreninde konuşan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, bu yıl 750 bin fidan dikimi hedefinin özel müteşebbis ve kurumların koyacağı katkılarla daha da güçleneceğini kaydetti. 40 Bin fidan dikmenin önemli bir girişim olduğunu ifade eden Evren, kurum kuruluşlara kampanyaya katılmaları için çağrı yaptı.
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “40.Yıl Hatıra Ormanı” adı altında 25 hektarlık alana yaklaşık 40 bin fidan dikecek ve 10 yıl boyunca bakımını yapacak K-PET’in Genel Müdürü Cem Arat da, ağaçlandırma faaliyetlerine katkı yapmayı sürdüreceklerini söyledi.
Protokol imza töreninde Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney ile K-PET Yönetim Kurulu üyeleri Mete Boyacı ve Okan Hacıali de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473