banner564

Hepsi senaryo

Özdemir Berova, Girne’deki Anafartalar Lisesi’nin “ortadan kaldırılacağı” yönündeki haberleri değerlendirdi:

Hepsi senaryo
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Girne’deki Anafartalar Lisesi’nin “ortadan kaldırılacağı” ve lisenin yerinin “peşkeş çekileceği” ile ilgili haberlerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.
Berova, konuyla ilgili ayrıntılı bir yazılı açıklama yaptı. Bakan Berova, hazırladıkları modern okul projesinin hayata geçmesi ve Anafartalar Lisesi’nin taşınması halinde, lisenin şu anki binasının restore edilerek eğitime kazandırılacağını kaydetti.
Berova şöyle dedi:
“Son günlerde Basın – Yayın organlarında ve Sosyal Medya’da Girne İlçemizde bulunan ve uzun yıllardır ülkemizin geleceği olan gençlerimizi bilgili, bilinçli, çağa uygun birer birey olarak yetiştirme gayesiyle hizmet veren, ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına özveriyle fedakarca çalışan kıymetli öğretmenlerimizinde bulunduğu Anafartalar Lisesi’nin ortadan kaldırılacağı, Lise’nin bulunduğu yerin farklı maksatlar ile başkalarına peşkeş çekileceği, Anafartalar Lisesi’nin tarihinin ve ruhunun ortadan kaldırılmak, kısaca yok edilmek istendiği haberleri bizleri derinden üzmüş, böylesi spekülatif sözler ve yazıların hayal ürünü senaryolar olduğunu, gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmadığını belirtmek istiyoruz.
Zira, yaptığımız çalışmalar ışığında, Anafartalar Lisesi’nin var olan alt yapı ve Fiziki sorunlarına, artan öğrenci sayısına, gençlerimizin kaliteli, modern bir ortamda eğitim alıp sosyalleşmesine, enerjilerini etkin ve olumlu şekilde kullanabilmelerine ayrıca güvenliklerinin bu ortamda en üst seviyede sağlanabileceğine;
Diğer taraftan, Girne bölgesinin gelişiminin ve artan öğrenci nüfusunun yarattığı sıkıntılara bu projenin çözüm olacağına inanıyoruz.
Yeni proje’nin hayata geçmesi, Anafartalar Lisesi’nin ismi, öğrenci, öğretmen ve okul yönetimi ile birlikte Karakum da bulunan yeni binalara taşınması halinde, Girne merkezinde bulunan eski bina, diğer binalar ve arazi yenilenip restore edilerek, ilköğretim amaçlı kullanılacaktır…”

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474