banner564

Her işletme ari hale gelecek

AB teknik ve mali desteğiyle yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinin ilk toplantısı Erdemli’de gerçekleştirildi

Her işletme ari hale gelecek
banner598
Avrupa Birliği’nin (AB) teknik ve mali desteğiyle Veteriner Dairesi tarafından hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığı temini hedefiyle yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde “Bölgesel Sohbet ve Bilgilendirme Toplantıları”nın ilki önceki gün Erdemli’de gerçekleştirildi. 
   Köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya, Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve AB Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas’ın ev sahipliğinde, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, üretici birlikleri başkanları, AB yetkilileri, bakanlık bürokratları ile 200’ü aşkın hayvan yetiştiricisi katıldı. Projede ilk numune alımının gerçekleştirildiği köy olan Erdemli’deki toplantıda “Hastalıklardan Ari Resmi İşletme” sertifikası sahibi ilk üreticiler de hazır bulundu.
   Toplantıda oturumu yöneten Mustafa Naimoğulları katılımcılara katkıları için teşekkür edip sohbet toplantılarının devamının yapılacağını belirtti. Projeye ilk adımından bugüne destek verildiğini belirten Naimoğulları “Bizim derdimiz üreticiyi hayvan hastalıklarından ari bir hale getirmektedir. Bu proje sonunda her işletme ari hale gelecektir” dedi.

“Başarıya ulaşmak için hiçbir engelimiz yok”
   Sohbet toplantısında ilk olarak projenin hedeflerinden bahseden ve aslında bu sürecin bitmeyen bir uğraş olacağını hatırlatan Proje Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas’ın ardından Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ilk beş ayın sayısal sonuçlarını üreticiler ile paylaştı. Ülkedeki mevcut hayvan sayısının yarısına yakınının Şubat ayı sonu itibarıyla test edilmiş olduğunu ve yalnızca yüzde 1 oranında hastalık tespit edilmiş olduğunu belirten Ataben, “Bu süreçte bize destek olan alın teri ile ekmeğini topraktan çıkaran üreticilerimize teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474