banner564

Hükümet adım atmalı

KTAMS’ın yaptığı çalışmaya göre, açlık sınırı bin 794 TL, yoksulluk sınırı ise 8 bin 146 TL olarak belirlendi

Hükümet adım atmalı
banner598
Gözde Süreç SARI
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) açlık ve yoksulluk sınırı konusunda yaptığı çalışmaya göre, 4 kişilik bir aile için 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle açlık sınırı bin 794 TL, yoksulluk sınırı ise 8 bin 146 TL olarak belirlendi. KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, “Eşi çalışmayan, iki çocuklu bir asgari ücretli çalışanın, ailesi ile birlikte aç kalmadan yaşaması mümkün değil. Söz konusu çalışanlar, net 1.595,6 TL asgari ücret geliri ile başka bir harcama yapmaksızın ancak 27 gün ailesi ile birlikte sağlıklı ve dengeli beslenebiliyor. Tüm ihtiyaçlarını karşılamak istediğinde ise geliri sadece 5.8 gün yetebiliyor” dedi.  KTAMS açlık ve yoksulluk sınırı konusunda, sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.  Toplantıda KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ile Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan konuşma yaptı.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, ülkenin ekonomik ve sosyal olarak kötü günler yaşadığını, hükümetin yaşananlara dair adım atmadığını, sorunların katlanarak büyüdüğünü savundu.
 
Kaptan: Türkiye’de de döviz artıyor ama…
 KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, döviz artışının başka ülkelerde de yaşandığını ancak halkın mağdur olmaması için önlem alındığını, örneğin Türkiye’de halkın rahatlığı için adımlar atıldığını, harçlarda indirime gidildiğini, vergi iadelerinin erkene alındığını ifade etti. “Bizde ise harç ve pullara yüzde 8, elektriğe 30, akaryakıta 20, tüp gaza 13, mobil telefonlara 8-53, ilaçlara yüzde 40-150, zam yapıldı” diyen Kaptan, hükümetin zamları sadece izlediğini ileri sürdü.
Özel sektör çalışanlarının yüzde 80’ini ilgilendiren asgari ücretin henüz belirlenmediğini dile getiren Kaptan, asgari ücret 1 Ocak’ta belirlendiğinde kamuda çalışanların vergi indiriminden yararlandığını, bu nedenle göstermelik toplantılar yapıldığını ancak sonuç alınamadığını iddia etti.

Eylemler kapıda…
UBP-DP hükümetinin ülkesi ve halkı için değil, kendisi için çalıştığını, yandaşlarına yarar sağladığını iddia eden Kaptan, KTAMS’ın bir çalışma yaparak, açlık ve yoksulluk sınırını belirlediğini belirtti. Kaptan, konuya ilişkin KTÖS ve KTOEÖS ile toplantılar yaptıklarını önümüzdeki hafta eylemler yapılacağını söyledi.
 KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, KTAMS tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin çalışmanın sunumunu gerçekleştirdi.
Bengihan, tarafından sunumu yapılan tablo basına da dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473