banner564

Hür-İş tepkili

Latifoğlu, “Maliye Bakanının yüzde 7,78 verdik yüzde 6’sını geri alacağız’ demesi insanlarımızla alay etmektir” dedi

Hür-İş tepkili
banner598
HÜR-İŞ Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, toplumsal ve ekonomik reform yapacağını söyleyerek kurulan CTP-UBP hükümetinin kendinden önceki hükümetlerin yolunda giderek onların gerekçeleri ile toplum önüne çıktığını söyledi.
Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün harçlara yapılan zammın gerekçesini “eskiden de öyle yapılıyordu” diye savunmasını eleştirdi.
Latifoğlu açıklamasında “Özelde çalışanların açıklanan hayat pahalılığı oranı olan yüzde 4,6’dan hiçbir şekilde yararlanamayacağı, yalnızca zamlardan etkileneceği, dünden daha fazla fakirleşeceği bir gerçek olarak ortada dururken sayın bakanın yüzde 7,78 verdik yüzde 6’sını geri alacağız demesi insanlarımızla alay etmektir” ifadelerini kullandı.
Latifoğlu, “Hür-İş Federasyonu olarak Maliye’nin bu tavrını şiddetle kınadığımızı belirtir, harçlara yapılan zamları geri alınmasını talep eder özel sektörde sefalet ücretine çalışanlar için de adım atmaya davet ederiz.” ifadelerini kullandı.

KTAMS’ta hükümete öfkeli
Öte yandan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “CTP-UBP Hükümeti’ni bir an önce hükümet olmanın gereği olan sorun çözmeye” çağırarak, “Mazeretler üreterek görevden kaçılamaz. Dayatmalarla memleket idare edilemez. Sorunlar masada ve diyalogla çözülmediği takdirde eylemler kapıdadır. Hükümeti uyarıyoruz” dedi.
Kaptan yazılı açıklamasında, büyük umutlar vadederek ülke yönetimine aday olan CTP ve UBP’nin, iktidara geldikten sonra umut yerine umutsuzluk yaşatırken, sendikaları dikkate almadan aldıkları kararlarla verimsizliği hedeflediklerinin görülmekte olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473