banner564

Komiteler çalışacak

Cumhuriyet Meclis’i 1 Temmuz’da tatile girecek

Komiteler çalışacak
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.40’ta toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya bilgiye sunuş işlemi yapıldı.
Bu bölümde komitelerin meclis yaz tatilinde çalışmasına onay veren tezkere oy birliği ile onaylandı. Buna göre komiteler meclis tatilde iken çalışacak.
CTP-BG Grup Başkan Vekilliklerine Tufan Erhürman ile Erkut Şahali’nin getirilmesi de milletvekillerinin bilgisine getirildi.
Genel Kurul’da daha sonra Meclis iç tüzüğüne dayanarak DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş askerdeki uygulamalar üzerine söz almak istedi ve askerdeki vicdani ret konusundaki görüşlerini anlattı.

YÖDAK için yapılan seçimden sonuç alınamadı
Meclis Genel Kurulu, Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin Yükseköğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyelik başvurularının değerlendirilmesine ilişkin raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi ve üye seçimine geçildi. 
Necdet Osam’ın yerine YÖDAK üyeliği için sandık kurularak Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ve Prof. Dr Ahmet Pehlivan arasında yapılan seçimde hiç bir aday yeterli oyu alamadı ve seçim pazartesi günkü birleşime ertelendi. 
Oylamada, Prof. Dr Hasret Balcıoğlu 24, Prof. Dr. Ali Efdal Özkul 1 ve Prof. Dr Ahmet Pehlivan 23 oy aldı. 
Oylamanın ardından güncel konuşmalara devam edildi. 
Pazartesi ve perşembe olmak üzere haftanın iki günü rutin toplanan Meclis Genel Kurulu, gündem dışı konuşmaların yapıldığı dünkü birleşimde 7 saatlik mesai yaptı.
Çeşitli konuların gündeme geldiği bugünkü birleşim saat 17.30 civarında tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473